Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ripple (XRP) CTO David Schwartz: Kwantumcomputers over 10 jaar een gevaar voor bitcoin en XRP

In de Modern CTO Podcast zegt de CTO van Ripple (XRP), David Schwartz, dat quantum computing een serieus probleem kan vormen voor de toekomst van cryptocurrency. Dit zorgt er namelijk voor dat cryptografische algoritmes gebroken kunnen worden die zorgen voor de veiligheid van Bitcoin (BTC) en Ripple.

“Vanuit het oogpunt van iemand die systemen bouwt op basis van conventionele cryptografie, is quantum computing een risico. We lossen geen problemen op die krachtig computergebruik zoals betalingen en liquiditeit vereisen – het werk dat de computers doen is niet zo ongelooflijk ingewikkeld, maar omdat het vertrouwt op conventionele cryptografie, vormen zeer snelle computers een risico voor het beveiligingsmodel dat we gebruiken in het grootboek.

Algoritmen zoals SHA-2 en ECDSA (elliptische curve-cryptografie) zijn een soort esoterische dingen diep in de infrastructuur, maar als ze zouden falen, zou het hele systeem instorten. Het vermogen van het systeem om te zeggen wie de eigenaar is van Bitcoin of van wie XRP is of dat een bepaalde transactie al dan niet is geautoriseerd, zou worden aangetast …

Veel mensen in de blockchain-sector kijken heel nauwkeurig naar quantum computing en wat we proberen te doen, is beoordelen hoe lang het duurt voordat deze algoritmen niet langer betrouwbaar zijn.”

Schwartz denkt dat ontwikkelaars nog minimaal acht jaar hebben tot de technologie, die gebruik maakt van de eigenschappen van quantumfysica om zo hele snelle berekeningen te maken, goed genoeg is om cryptocurrency mee te kraken.

“Ik denk dat we minstens acht jaar hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat het minstens tien jaar duurt voordat quantum computing een bedreiging vormt, maar je weet nooit wanneer er een doorbraak zou kunnen zijn. Ik ben een voorzichtige en bezorgde waarnemer, zou ik zeggen.”

- Advertentie -

Schwartz zegt dat programmeurs de openbare ontwikkelingen in quantum computing moeten blijven volgen, maar geeft ook aan zich zorgen te maken om onderzoek dat achter gesloten deuren wordt gedaan door de overheid.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.373,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.373,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...