Rico Engelbarts
26/07/2020 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2020 13:55

Ripple (XRP) CTO David Schwartz: Kwantumcomputers over 10 jaar een gevaar voor bitcoin en XRP

Nieuws
Ripple (XRP) CTO David Schwartz: Kwantumcomputers over 10 jaar een gevaar voor bitcoin en XRP

Foto: rafapress/Shutterstock

In de Modern CTO Podcast zegt de CTO van Ripple (XRP), David Schwartz, dat quantum computing een serieus probleem kan vormen voor de toekomst van cryptocurrency. Dit zorgt er namelijk voor dat cryptografische algoritmes gebroken kunnen worden die zorgen voor de veiligheid van Bitcoin (BTC) en Ripple.

“Vanuit het oogpunt van iemand die systemen bouwt op basis van conventionele cryptografie, is quantum computing een risico. We lossen geen problemen op die krachtig computergebruik zoals betalingen en liquiditeit vereisen – het werk dat de computers doen is niet zo ongelooflijk ingewikkeld, maar omdat het vertrouwt op conventionele cryptografie, vormen zeer snelle computers een risico voor het beveiligingsmodel dat we gebruiken in het grootboek.

Algoritmen zoals SHA-2 en ECDSA (elliptische curve-cryptografie) zijn een soort esoterische dingen diep in de infrastructuur, maar als ze zouden falen, zou het hele systeem instorten. Het vermogen van het systeem om te zeggen wie de eigenaar is van Bitcoin of van wie XRP is of dat een bepaalde transactie al dan niet is geautoriseerd, zou worden aangetast …

Veel mensen in de blockchain-sector kijken heel nauwkeurig naar quantum computing en wat we proberen te doen, is beoordelen hoe lang het duurt voordat deze algoritmen niet langer betrouwbaar zijn.”

Schwartz denkt dat ontwikkelaars nog minimaal acht jaar hebben tot de technologie, die gebruik maakt van de eigenschappen van quantumfysica om zo hele snelle berekeningen te maken, goed genoeg is om cryptocurrency mee te kraken.

“Ik denk dat we minstens acht jaar hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat het minstens tien jaar duurt voordat quantum computing een bedreiging vormt, maar je weet nooit wanneer er een doorbraak zou kunnen zijn. Ik ben een voorzichtige en bezorgde waarnemer, zou ik zeggen.”

Schwartz zegt dat programmeurs de openbare ontwikkelingen in quantum computing moeten blijven volgen, maar geeft ook aan zich zorgen te maken om onderzoek dat achter gesloten deuren wordt gedaan door de overheid.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie