Ivo Melchers Ivo Melchers
04/11/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 16:05

NFT’s zijn nu live op de XRP-Ledger van Ripple

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

David Schwartz, Chief Technology Officer (CTO) van Ripple (XRP), had een paar dagen geleden middels een blogpost bekendgemaakt dat non-fungible tokens (NFT´s) nu live zijn op de XRP Ledger (XRPL). Ook had hij een reeks tweets de wereld ingestuurd m.b.t dit nieuws en de CEO van Ripple Labs, Brad Garlinghouse, noemde het een ‘ongelooflijke mijlpaal voor de XRP Ledger community’.

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker – giga run voorspeld
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

XLS-20 op de XRP Ledger

Vorige week kon je in het Ripple nieuws lezen dat Nik Bougalis, hoofdingenieur binnen Ripple Labs, het bedrijf na bijna tien jaar gaat verlaten. Een van de laatste ontwikkelingen waar Bougalis aan had bijgedragen was de zogenoemde ‘XLS-20 amendement’. De director of engineering was zelfs degene die XLS-20 had voorgesteld.

Deze XLS-20 moest ervoor zorgen dat NFT’s op de XRP Ledger mogelijk zouden zijn, zonder het gebruik van smart contracts. Het ontwikkelingsteam heeft voor een ‘no-smart contract aanpak’ gekozen, omdat de NFT’s dan minder kwetsbaar zijn voor veiligheidsrisico’. Ook zal de snelheid van het netwerk verbeterd worden en zullen de transactiekosten lager uitkomen. Het Ripple team had eigenlijk de upgrade gepland staan voor september, maar vlak voor de lanceerdag werd er een kritieke bug gevonden. Het team heeft in de tussentijd alle gerelateerde problemen weten op te lossen en nu zijn NFT’s officieel live op de XRPL.

Ook is er een bijzondere royalty-feature ingebouwd. Van iedere NFT verkoop op de tweedehandsmarkt gaat er automatisch een klein gedeelte naar de ontwikkelaars van de NFT.

De beslissing om de upgrade uiteindelijk in te voeren lag bij de XRP validators. Minimaal 80% van de validators moest het eens zijn met het voorstel.

Ripple en NFT’s

In 2021 werd er al bekend gemaakt dat Ripple NFT marktplaatsen ging integreren op de XRP Ledger. Ook werd er enkele maanden geleden zelfs vastgoed vastgelegd op de blockchain van Ripple. Met XRP Stamp werd het heel makkelijk gemaakt om zelf digitale activa op de XRPL te zetten. Je kunt dan je eigendom verifiëren met behulp van een QR-code. Met XLS-20 betreedt Ripple met een grote stap nóg meer de NFT-wereld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie