Simon Bosch Simon Bosch
03/09/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2023 18:00

Ripple-baas over toezichthouder: ‘Ze zijn volledig doorgeslagen’

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple-baas over toezichthouder: 'Ze zijn volledig doorgeslagen'

Foto: Primakov/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) regeert de crypto-industrie nu al een aantal jaar met bijzonder harde hand, maar dat begint langzaam maar zeker een negatieve uitwerking op de SEC zelf te hebben. Zo heeft het inmiddels al een paar nederlagen geleden. Ripple-CEO Brad Garlinghouse noemt de beleidsmaker losgeslagen.

Ripple onder vuur: SEC verlengt cruciale deadline
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Rippel drukt SEC in een hoekje

In juli oordeelde de rechter in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple dat secundaire verkopen van XRP niet onder de effectenwet vallen, en dus gewoon door mogen gaan. Kort hierna besloten verschillende crypto exchanges om XRP weer aan klanten aan te bieden.

Afgelopen week leed de SEC een tweede nederlaag, in zijn zaak tegen Grayscale. Een tweede rechter vond namelijk dat de SEC het verzoek van Grayscale om het bitcoin-beursfonds GBTC om te zetten in een zogeheten spot-ETF opnieuw in behandeling moet nemen. De crypto-industrie beschouwde dit als de tweede grote overwinning tegen de SEC.

Dit zorgde voor een nieuwe opleving van crypto-beursfondsen, in de hoop dat de SEC meer spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) toe zou laten. Helaas blijft de SEC koppig, want nu heeft het de beslissing voor alle zeven betreffende aanvragen opnieuw uitgesteld. Dit zorgde ervoor dat de bitcoin koers weer op het punt staat van vóór Grayscales overwinning.

Advertentie

Ripple (XRP) baas: SEC is controle verloren

Ripple’s Chief Executive Officer Brad Garlinghouse heeft er moeite mee. Op Twitter reageerde hij op Ripple’s hoofd van de juridische afdeling, Stuart Alderoty. De jurist beschrijft hoe de SEC nu in de problemen zit en noemt haar beleid hypocriet en zelfs ‘haaks op de wet’.

Garlinghouse vulde dit aan met de opmerking dat de afgelopen maanden voelt als een zomer van gerechtigdheid. Hij vindt dat de SEC de controle heeft verloren, constant de feiten verkeerd heeft en zelfs de wet verkeerd ziet.

Zo benadrukte de SEC eerst dat de inmiddels beruchte toespraak van voormalig SEC-topman Bill Hinman onder officieel beleid viel. Maar Ripple kon dit tegen de SEC gebruiken in de rechtszaak. Ripple deed dit dan ook dankbaar, en sindsdien claimt de SEC dat de toespraak Hinmans persoonlijke mening was. Ripple zou nu kunnen overwegen om verschillende voormalige SEC-topmensen te dagvaarden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie