Ivo Melchers Ivo Melchers
16/06/2023 10:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 10:15

Ripple reageert op ontwikkelingen rondom crypto regulatie

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple gana popularidad entre los criptoinversores

Foto: rafapress/Shutterstock

Momenteel neemt de kritiek op het beleid van de Verenigde Staten ten aanzien van crypto in rap tempo toe. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) neemt wat dat betreft het voortouw om het doelwit te zijn van een enorme lading kritiek vanuit de crypto community. Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, was in die zin het eerste slachtoffer van de SEC en zit inmiddels al meer dan twee en een half jaar verwikkeld in een slepende rechtszaak. Buiten de Verenigde Staten worden er echter positieve stappen gezet wat betreft de crypto regulatie en Ripple is dan ook erg te spreken over deze ontwikkeling.

Zo heeft de Europese Unie heeft met de langverwachte MiCa crypto wet duidelijke richtlijnen vastgelegd waar crypto bedrijven zich aan moeten houden, wat de industrie duidelijkheid en houvast biedt.

Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid

VS blokkeren crypto adoptie

Tijdens Money 20-20 Europe, de grootste fintech vakbeurs van Europa dat in Amsterdam plaatsvindt, werd Sendi Young, Ripple´s algemeen directeur voor Europa en het Verenigd Koninkrijk, geïnterviewd over onder andere de divergentie tussen regelgevende perspectieven in de VS en Europa.

Terwijl in de VS een gebrek aan duidelijkheid de adoptie van crypto in de weg gaat, is de EU goed op weg om de industrie juist vooruit te helpen.

Young benadrukte dan ook de zakelijke groei van Ripple buiten de VS, wat gedeeltelijk te danken is aan progressief regelgevend toezicht in verschillende markten:

‘’Die rechtszaak staat erg geïsoleerd van de Amerikaanse regelgeving of het gebrek aan duidelijkheid en zekerheid daarvan. Het accentueert bijna het soort omgeving dat we in Europa en het Verenigde Koninkrijk hebben.’’

Advertentie

Europese MiCa crypto wet

Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat de MiCa-wetgeving officieel werd ondertekend. Hiermee is de EU bijna het eerste significante rechtsgebied dat duidelijke regels heeft voor de cryptomarkt.

Young is van mening dat het regelgevingskader een ‘’gelijk speelveld’’ zal vergemakkelijken dat gezonde concurrentie en innovatie in de industrie bevordert en bovendien adoptie onder de traditionele financiële spelers stimuleert.

Hij legde tevens uit dat duidelijke regelgeving de eerste stap is om meer mainstream adoptie te krijgen. De huidige vijandige houding van de SEC benadrukt dan ook de noodzaak van objectieve en duidelijk regelgeving voor de crypto industrie.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, deelt deze mening en heeft een jaar geleden de SEC middels een petitie om duidelijkheid gevraagd. In april klaagde Coinbase de toezichthouder zelfs aan aan omdat het weigerde om de vragenlijst in te vullen. Inmiddels heeft de SEC aangegeven dat het nog vier maanden de tijd nodig heeft hiervoor.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Bizarre XRP voorspelling door cryptobroker - giga run voorspel
Ripple sluit grote strategische samenwerking met overheid
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Advertentie