Timo Bult Timo Bult
29/08/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2021 14:15

Visa koopt NFT, El Salvador bereidt zich voor op komst Bitcoin (BTC) en meer nieuws van deze week

Nieuws
Visa koopt NFT, El Salvador bereidt zich voor op komst Bitcoin (BTC) en meer nieuws van deze week

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Het is zondag en dus kunnen we weer gaan terugblikken op een week met weer flink wat cryptonieuws! Non-fungible tokens (NFT) waren weer veelvuldig te zien en ook Bitcoin (BTC) zag een aantal interessante ontwikkelingen. In dit artikel lees je een overzicht van het belangrijkste nieuws dat op Crypto Insiders is verschenen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Visa doet mee aan NFT-gekte

De NFT-gekte is in volle gang en daarmee stijgen ook de prijzen van deze digitale verzamelobjecten de pan uit. Steeds vaker zien we grote namen die ofwel NFT’s verkopen, of kopen. Begin deze week kwam de grote betalingsgigant Visa in het nieuws in deze context. Dat bedrijf kocht namelijk een CryptoPunk NFT.

Het gaat om CryptoPunk #7610, een van de 10.000 unieke CryptoPunks (en een van 3.840 vrouwelijke). CryptoPunks zijn zogeheten non-fungible tokens (NFT’s) op het Ethereum (ETH) netwerk. Lees in dit artikel meer over dit nieuws.

Advertentie

El Salvador bereidt zich voor op grote Bitcoin stap, Cuba beweegt naar Bitcoin

El Salvador kwam groots in het nieuws nadat het besloot om bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren. Op 7 september gaat de wet van kracht en dus is het land zich aan het voorbereiden op dat moment. Bukele, de president van het land, kondigde onder andere aan dat de regering momenteel bezig is met het installeren van 200 bitcoin ATM’s, ook bekend als ‘BATM’s.’ Bukele noemt deze BATM’s de “Cajeros Chivo.” De president deed ook nog een aantal andere interessante uitspraken.

Ook Cuba lijkt warm te lopen voor de cryptocurrency. De centrale bank en overheid van dat land hebben namelijk laten weten crypto te willen erkennen en reguleren. Dit kan een belangrijke steun gaan betekenen voor het land aangezien Cubanen in het buitenland gemakkelijker geld naar het land kunnen sturen.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash

Het grote geld blijft bitcoin kopen

Ondertussen blijven ook grote investeerders crypto kopen. Zo zagen we MicroStrategy weer $177 miljoen in bitcoin stoppen. Dat bedrijf koopt al lange tijden regelmatig bitcoin en eigenlijk is het dus niet echt bijzonder nieuws meer. Inmiddels is zo’n 4% van bitcoins totale voorraad in handen van bedrijven en vermogensbeheerders.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie