Simon Bosch Simon Bosch
18/11/2022 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 12:05

Binance, OKX en Bybit stoppen stortingen USDC en USDT op Solana

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase laat gebruikers nu Tether USDT gratis inwisselen voor USDC

Foto: CryptoFX/Shutterstock

Solana (SOL) kampt al lange tijd met on-chain problemen. De val van FTX heeft hierbij niet geholpen. Aan deze crypto exchange verwante bedrijven waren een belangrijke market maker voor DeFi-platformen op dit netwerk. De situatie is nu zó ernstig dat het op verschillende handelsplatformen niet meer mogelijk is om bepaalde stablecoins te storten op dit netwerk.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Storten op Solana niet meer mogelijk

OKX leek er als eerste bij te zijn. Sinds de nacht van 16 november op 17 november is het niet meer mogelijk om op deze cryptobeurs USDC en USDT op Solana te zetten. Bij stortingen en aankopen op je OKX-account kun je selecteren op welk netwerk je het wilt zetten, waarna je het bijvoorbeeld kunt gebruiken om naar een op Solana-gebaseerd DeFi-platform te sturen.

Bij Binance en KuCoin is het ook al raak. Eerstgenoemde schreef het de stortingen van USDC en USDT op het netwerk heeft stopgezet. Laatstgenoemde meldde niet veel later hetzelfde. Bizar genoeg kondigde Binance niet veel later aan dat het weer mogelijk is om USDT te storten ‘na een interne heroverweging’. Waar deze beslissing verder op gebaseerd is weten we niet.

Bij KuCoin lijken er verder geen veranderingen te zijn. Bybit zou dezelfde stap hebben genomen, volgens Cointelegraph. USD Coin-uitgever Circle benadrukte wel dat USDC op Solana gewoon nog steeds 1 Amerikaanse dollar waard is, en dat je gewoon je coins nog om kunt zetten in ‘echte’ dollars.

Of meer coins zullen volgens is niet duidelijk. Het is op sommige platformen bijvoorbeeld ook mogelijk om coins zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op deze blockchain te zetten. Dit zal afhangen van welke exchange je gebruikt, zij moeten het namelijk zelf mogelijk maken om de tokens überhaupt op een netwerk te zetten.

Advertentie

Solana in moeilijkheden

Solana heeft eerder dit jaar al veel last gehad van hacks en vermeende centralisatie, maar de problemen bij FTX hebben de blockchain een stuk minder veilig gemaakt. Sommige DeFi-protocollen op Solana hadden het aan FTX verwante Alameda Research als market maker. Met de afwezigheid van dit bedrijf is het handelsvolume hard gekelderd. Het leidde er zelf toe dat de bitcoins op Solana slechts 1.950 dollar waard waren, terwijl de BTC koers elders op 16.500 dollar stond.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie