Kevin Schijven Kevin Schijven
23/10/2019 17:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2019 17:20

Binance.US breekt record handelsvolume, voegt IOTA en BUSD toe, lanceert ondersteuning Russische roebel

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance.US breekt record handelsvolume, voegt IOTA en BUSD toe, lanceert ondersteuning Russische roebel

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, heeft een aantal grote aankondigingen gemaakt deze week.
Als eerst heeft Binance.US, de Amerikaanse tak van de exchange, voor het eerst $10 miljoen in dagelijks handelsvolume bereikt. Dat meldt Catherine Coley, CEO van Binance.US, 23 oktober op Twitter:
https://twitter.com/cz_binance/status/1186868218679484418
$10 miljoen is natuurlijk maar een klein getal in verhouding met de $823 miljoen die Binance zelf op 23 oktober heeft verhandeld, toch geeft Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, toe dat Binance destijds langer nodig had om dit te bereiken.
Binance.US lanceerde 23 september en heeft inmiddels een boel nieuwe cryptocurrencies toegevoegd aan het platform. Op 21 oktober heeft Binance.US aangekondigd dat het IOTA (MIOTA) en Binance USD (BUSD) heeft toegevoegd.
Het is voor het eerst dat IOTA op een Amerikaans platform beschikbaar is. BUSD ontving vorige maand als een van de eerste cryptocurrencies de goedkeuring van de New York State Departement of Financial Services (NYDFS).
CZ sprak op 21 oktober tijdens het Open Innovations Forum in Moscow waar hij aankondigde dat Binance binnenkort de mogelijkheid voor fiathandel zal aanbieden, beginnend met de Russische roebel. CZ zegt in de video:

Over ongeveer twee weken zullen we ondersteuning hebben voor directe handel in Russische roebels. Je kunt dus vanaf dan cryptocurrencies op Binance.com kopen met roebels.

CZ sprak verder over de ondersteuning van de roebel met het Russische RBN News in een artikel gepubliceerd op 22 oktober. CZ meldt dat hij verwacht dat Rusland binnenkort wetgeving zal aannemen omtrent de regulering van cryptocurrencies.
Ook benoemde hij Vladimir Poetin, president van Rusland, als de meest invloedrijke persoon in de blockchain-wereld, maar CZ zei later dat het meer een grap was. Ook gaf CZ toe dat mensen op Binance beter van criminaliteit weg kunnen blijven want in sommige gevallen wordt persoonlijke informatie doorgespeeld aan Russische toezichthouders:

Als regel verstrekken we geen informatie massaal aan toezichthouders. Maar in individuele gevallen – ja, als u zich bezighoudt met criminaliteit, moet u zich niet aanmelden bij Binance.

Dat zal nog wel voor enige controverse zorgen. Als laatste heeft Binance op 22 oktober aangekondigd dat het bedrijf zich toegevoegd heeft aan de bestuursraad van Klaytn, een groot nieuw blockchain-project van de Koreaanse internetgigant Kakao.
Vorige week kondigde Binance aan dat het 2 miljoen Binance Coin (BNB) tokens had vernietigd als onderdeel van zijn driemaandelijkse coin burn. CZ sprak toen over het succes van Binance in het afgelopen kwartaal en gaf toe dat hij niet begrijpt waarom de waarde van BNB in dezelfd periode zo gekelderd is.
Twee weken geleden had Binance een over-the-counter­ dienst voor bitcoin (BTC), ether (ETH) en tether (USDT) in China gelanceerd. In eerste instantie gaf CZ aan dat het mogelijk was voor gebruikers om te betalen met WeChat en AliPay, maar de bedrijven zeggen dat dit niet klopt en CZ heeft zijn tweet inmiddels weer verwijderd.
De markt is wat saai, maar ga niet uit verveling traden! Hou je aan je plan en heb geduld. Benieuwd naar het plan van Crypto Insider David? Klik dan hier om zijn net verschenen wekelijkse column te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie