Timo Bult Timo Bult
29/04/2020 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2020 17:02

Bitcoin (BTC) ter waarde van $441 miljoen stroomt weg uit Bitfinex' cold wallets

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) ter waarde van $441 miljoen stroomt weg uit Bitfinex' cold wallets

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De grote cryptocurrency-exchange Bitfinex ziet zijn cold wallets leeglopen. De mate waarin dit gebeurt is opvallend, honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) zouden de afgelopen maand uit de cold wallets zijn gehaald.
Een Twitteraar met de treffende handle “USD is a Shitcoin” laat in een grafiek zien dat de afgelopen 70 dagen maar liefst 57.000 BTC uit de cold wallets zijn weggestroomd. Dat is $441 miljoen aan BTC:

Duurde 2j langer dan verwacht, maar #Bitfinex cold wallet loopt eindelijk leeg. 57k BTC-uitstroom in 70 dagen. Zal het ’t houden of uiteindelijk uit de hand lopen?


De reden waarom de cold wallets leeglopen is onduidelijk, al wordt er gegrapt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un, die op sterven zou liggen, zijn bitcoin eindelijk heeft laten uitbetalen. Anderen opperen de mogelijkheid van een exit scam aangezien het blijkbaar slechts een enkele entiteit is die de bitcoin weghaalt.
De uitstroom van bitcoin is opvallend aangezien het zusterbedrijf van Bitfinex, Tether, juist steeds meer tether (USDT) aan het bijdrukken is. Tether zou dit doen doordat er een steeds grotere vraag naar stablecoins zou zijn. Al stelt BeInCrypto dat Tether de enige van de stablecoin-bedrijven is die meer aan het bijdrukken is.
Wat er precies aan de hand is zal mogelijk de komende dagen duidelijker worden. Het moederbedrijf van Bitfinex en Tether zit in een rechtszaak verwikkeld omtrent het faciliteren van marktmanipulatie. De schade die volgens de aanklagers is opgelopen bedraagt het astronomische bedrag van $1,4 biljoen. Onlangs bleek echter uit onderzoek dat stablecoins de bitcoin koers niet manipuleren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie