Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) ter waarde van $441 miljoen stroomt weg uit Bitfinex’ cold wallets

De grote cryptocurrency-exchange Bitfinex ziet zijn cold wallets leeglopen. De mate waarin dit gebeurt is opvallend, honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC) zouden de afgelopen maand uit de cold wallets zijn gehaald.

Een Twitteraar met de treffende handle “USD is a Shitcoin” laat in een grafiek zien dat de afgelopen 70 dagen maar liefst 57.000 BTC uit de cold wallets zijn weggestroomd. Dat is $441 miljoen aan BTC:

Duurde 2j langer dan verwacht, maar #Bitfinex cold wallet loopt eindelijk leeg. 57k BTC-uitstroom in 70 dagen. Zal het ’t houden of uiteindelijk uit de hand lopen?

- Advertentie -

De reden waarom de cold wallets leeglopen is onduidelijk, al wordt er gegrapt dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un, die op sterven zou liggen, zijn bitcoin eindelijk heeft laten uitbetalen. Anderen opperen de mogelijkheid van een exit scam aangezien het blijkbaar slechts een enkele entiteit is die de bitcoin weghaalt.

De uitstroom van bitcoin is opvallend aangezien het zusterbedrijf van Bitfinex, Tether, juist steeds meer tether (USDT) aan het bijdrukken is. Tether zou dit doen doordat er een steeds grotere vraag naar stablecoins zou zijn. Al stelt BeInCrypto dat Tether de enige van de stablecoin-bedrijven is die meer aan het bijdrukken is.

Wat er precies aan de hand is zal mogelijk de komende dagen duidelijker worden. Het moederbedrijf van Bitfinex en Tether zit in een rechtszaak verwikkeld omtrent het faciliteren van marktmanipulatie. De schade die volgens de aanklagers is opgelopen bedraagt het astronomische bedrag van $1,4 biljoen. Onlangs bleek echter uit onderzoek dat stablecoins de bitcoin koers niet manipuleren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.753,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.807,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.820,56 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.884,39 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.753,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.807,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.820,56 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.884,39 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...