Bitcoin (BTC) whales versturen meer dan €1,5 miljard aan BTC

Bitcoin (BTC) whales versturen voor meer dan €1,5 miljard aan BTC voor extreem lage transactiekosten

Twee crypto whales hebben door middel van twee monster transacties weer bewezen wat de kracht van bitcoin (BTC) is. Voor iets meer dan €200 werd er voor meer dan €1,5 miljard aan bitcoin overgeboekt tussen wallets. Dit blijkt uit gegevens van verschillende blockchain-verkenners.

De eerste transactie vond plaats op 14 oktober. Bijna 108.000 BTC werd van verschillende cold wallets van Bitstamp verstuurd naar Xapo, tevens een wallet-provider. De 108.000 BTC heeft een waarde van ongeveer €812 miljoen. Ondanks het astronomische bedrag werd de transactie voor slechts €175 verwerkt.

De tweede transactie vond niet lang daarna plaats. Het betrof een bedrag van 112.000 BTC ter waarde van ongeveer €850 miljoen. Ondanks het vergelijkbare bedrag dat werd verzonden waren de transactiekosten nog lager, slechts €3,50. De transactie werd verzonden vanuit de wallets van Xapo. Het is mogelijk dat de twee transacties met elkaar te maken hebben en dat Xapo hier een tussenstation was. Dit is echter niet zeker.

Advertentie

Transacties van deze grootte laten de ware kracht van Bitcoin zien. In vergelijking met het SWIFT-netwerk van banken, waar dergelijke transacties veel meer zouden kosten en tevens veel langer zouden duren, biedt bitcoin een groot voordeel. Het is de internationale financiële vrijheid om dergelijke transacties te doen die Satoshi Nakamoto voor ogen had toen hij het systeem ontwikkelde.

Dergelijke transacties zijn overigens niet zeldzaam. Zo verstuurden XRP en bitcoin whales onlangs nog enorme hoeveelheden cryptocurrency. Naar verluidt werd er 31 miljoen XRP naar de wallet van mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, gestuurd.

Het aantal bitcoin wallet-adressen dat meer dan 1.000 BTC heeft is daarnaast aan het groeien. Zo zou het aantal van dit soort whales sinds het einde van 2018 met 40% zijn toegenomen.

Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.671,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.698,31 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.723,15 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.725,28 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.730,99 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.742,45 Kopen
Laatste nieuws