Timo Bult Timo Bult
15/10/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2019 09:45

Bitcoin (BTC) whales versturen voor meer dan €1,5 miljard aan BTC voor extreem lage transactiekosten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) whales versturen meer dan €1,5 miljard aan BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Twee crypto whales hebben door middel van twee monster transacties weer bewezen wat de kracht van bitcoin (BTC) is. Voor iets meer dan €200 werd er voor meer dan €1,5 miljard aan bitcoin overgeboekt tussen wallets. Dit blijkt uit gegevens van verschillende blockchain-verkenners.
De eerste transactie vond plaats op 14 oktober. Bijna 108.000 BTC werd van verschillende cold wallets van Bitstamp verstuurd naar Xapo, tevens een wallet-provider. De 108.000 BTC heeft een waarde van ongeveer €812 miljoen. Ondanks het astronomische bedrag werd de transactie voor slechts €175 verwerkt.
De tweede transactie vond niet lang daarna plaats. Het betrof een bedrag van 112.000 BTC ter waarde van ongeveer €850 miljoen. Ondanks het vergelijkbare bedrag dat werd verzonden waren de transactiekosten nog lager, slechts €3,50. De transactie werd verzonden vanuit de wallets van Xapo. Het is mogelijk dat de twee transacties met elkaar te maken hebben en dat Xapo hier een tussenstation was. Dit is echter niet zeker.
Transacties van deze grootte laten de ware kracht van Bitcoin zien. In vergelijking met het SWIFT-netwerk van banken, waar dergelijke transacties veel meer zouden kosten en tevens veel langer zouden duren, biedt bitcoin een groot voordeel. Het is de internationale financiële vrijheid om dergelijke transacties te doen die Satoshi Nakamoto voor ogen had toen hij het systeem ontwikkelde.
Dergelijke transacties zijn overigens niet zeldzaam. Zo verstuurden XRP en bitcoin whales onlangs nog enorme hoeveelheden cryptocurrency. Naar verluidt werd er 31 miljoen XRP naar de wallet van mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, gestuurd.
Het aantal bitcoin wallet-adressen dat meer dan 1.000 BTC heeft is daarnaast aan het groeien. Zo zou het aantal van dit soort whales sinds het einde van 2018 met 40% zijn toegenomen.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie