Home Nieuws Wallets en Exchanges Bitcoin kopen met fiatgeld: Binance maakt het mogelijk in Australië

Bitcoin kopen met fiatgeld: Binance maakt het mogelijk in Australië

- Advertentie -

Cryptocurrency-exchange Binance heeft aangekondigd dat het binnenkort mogelijk is om bitcoin (BTC) te kopen met fiatgeld bij zo’n 1.300 winkels in Australië, zo meldt Binance op Twitter op 19 maart.

De nieuwe dienst, genaamd Binance Lite, laat gebruikers cryptocurrency kopen met fiatgeld. De dienst wordt als eerst geïntroduceerd in Australië en het is in eerste instantie alleen mogelijk om bitcoin te kopen.

Gebruikers kunnen online hun bitcoin bestellen en vervolgens hun fiatgeld storten bij een van de 1.300 newsagents (krantenwinkels/dagbladkiosken). Klanten zouden hun bitcoin binnen enkele minuten moeten ontvangen.

Klanten moeten wel eerst voldoen aan bepaalde due diligence-eisen. Zo moeten zij eerst Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) procedures doorlopen. Tevens moeten Australische klanten van Binance Lite transactiekosten afdragen. Binance brengt hiervoor 5% van het aankoopbedrag in rekening.

Wei Zhou, CFO van Binance, zegt het volgende over Binance Lite:

Binance Lite breidt de adoptie van digitale valuta uit door het eenvoudiger te maken om bitcoin te kopen. We zijn verheugd om steeds meer fiat naar crypto mogelijkheden over de hele wereld uit te brengen om de groei van onze industrie te ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat meer adoptie zal leiden tot meer innovatie en meer economische kansen.

Australië loopt voorop in de innovatie van blockchain en we hopen dat Binance Lite een rol kan spelen om dit te stimuleren.

De bètaversie van Binance Lite is inmiddels al gelanceerd en de website kan men hier vinden.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, suggereerde vorige week op Twitter dat Binance een dergelijke fiat-naar-cryptocurrency-exchange in Argentinië wil lanceren.

Onlangs lanceerde Binance haar gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange, Binance Dex.

Tevens heeft Binance op 19 maart haar derde initial coin offering (ICO) gehouden op haar Launchpad platform. Deze keer ging het om de Celer Network Token (CELR) en was deze net als de vorige twee ICO’s een groot succes.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.295,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.324,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.353,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.405,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.586,30 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...