binance_maakt_eigen_cryptocurrency_exchange_overbodig_met_lancering_DEX

Binance maakt eigen cryptocurrency exchange overbodig met lancering DEX

15

Binance, op dit moment ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges, is sinds 2017 hét platform voor crypto trading. Het platform biedt tal van altcoins, en sinds kort kunnen beleggers ook direct fiat-valuta op hun account storten. Met de vele initiatieven en de plannen om een gedencentraliseerde exchange te lanceren liggen er mogelijk gouden tijden voor de boeg voor Binance.

Het hart van Binance DEX zal Binance Coin zijn, een crypto-token die nu nog op de Ethereum-blockchain staat. Deze zal binnenkort overgeheveld worden naar Binance’ eigen blockchain; Binance Chain. Op diezelfde blockchain zal ook Binance DEX gebaseerd zijn, waardoor klanten volledig gedecentraliseerd kunnen beleggen in cryptocurrencies.

Hierdoor wordt Binance’ gecentraliseerde exchange in principe overbodig, gezien er dan geen entiteit meer nodig is om transacties in goede banen te leiden. Alles zal automatisch geregeld worden. Naast het feit dat dit goedkoper is, is dit vele malen veiliger. Cryptocurrency exchanges hebben namelijk de verantwoordelijkheid alle private keys van hun klanten te bewaren. Wanneer dit niet goed gaat krijg je situaties zoals die van de Canadese cryptocurrency exchange QuadrigaCX.

Tushar Jain, managing partner van crypto hedgefonds Multicoin Capital zei tijdens de podcast Unchained onder de indruk te zijn van Binance:

“We hebben Binance en hun uitvoering al vanaf het moment dat ze in 2017 zijn gelanceerd in het vizier, en we zijn ongelooflijk onder de indruk van hoe goed ze zijn. De exchange heeft een zeer dominante positie op de crypto spot trading-markt.”

Naast het feit dat Binance als exchange gedecentraliseerder wordt, wordt het bedrijf zelf ook steeds gedecentraliseerder. Het opende namelijk een aantal fiat-crypto exchanges in onder andere Jersey, Singapore en Uganda. Daarnaast heeft Binance 400 werknemers in 40 landen.

Met de lancering van steeds meer fiat-crypto exchanges, de gedecentraliseerde exchange Binance DEX en het Binance Launchpad-platform waarop Initial Coin Offerings (ICO’s) gehouden kunnen worden, ziet de toekomst van Binance er dus rooskleurig uit. Het is echter nog onduidelijk of Binance DEX zal gaan slagen. Voorgangers waren namelijk niet bepaald succesvol.

Ledger heeft echter al aangegeven dat het de nieuwe exchange zal ondersteunen, en ook Binance zal klanten naar het nieuwe platform gaan lokken met aantrekkelijke transactiekosten. Binance DEX heeft volgens experts daarom een grote kans van slagen. Wanneer de exchange precies gelanceerd zal gaan worden is nog niet duidelijk en wordt later bekend gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€10.055,20 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.032,50 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.926,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.904,30 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.997,93 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.153,50 Kopen
Laatste nieuws