Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitfinex is eerste grote exchange die betalingen met Bitcoin (BTC) Lightning Network ondersteunt

Bitfinex is de eerste grote cryptocurrency-exchange die het Lightning Network gaat implementeren. Dat bevestigt CTO Paolo Ardoino 2 december op Twitter:

- Advertentie -

Vanaf 3 december kunnen klanten op Bitfinex gebruikmaken van het Lightning Network (LN) voor stortingen en opnames. LN is een extra layer voor de blockchain van bitcoin (BTC), waardoor transacties bijna onmiddellijk uitgevoerd kunnen worden en bijna zonder transactiekosten.

Ardoino noemt LN een ware “game-changer” tegen crypto-nieuwssite The Block:

Bij Bitfinex denken we dat LN de game-changer van onze branche kan zijn, omdat het P2P-microbetalingen mogelijk maakt met geringe kosten en een hoge doorvoer. De P2P-aard draagt de niet te stoppen kracht van bitcoin. Toch vereist het meer bewustzijn, begrip en acceptatie van de grotere crypto-gemeenschap. Een belangrijke exchange die dit ondersteunt, zal dit adoptieproces versnellen.

Naar verluidt is Bitfinex ook van plan om de stablecoin Tether (USDT) en Tether Gold (GLDT) over te zetten op LN. De aankondiging van LN op Bitfinex is de eerste van twee grote aankondigingen die het bedrijf van plan is te doen deze maand.  Op de website van Bitfinex staat de volgende hint omtrent de tweede aankondiging:

Wanneer deze functie live is, zal de manier waarop je crypto uitgeeft voor altijd veranderen.

LN heeft een groot aantal voorstanders in de markt. Zo noemde de CSO van Blocksteam in oktober LN “simpelweg geweldig”. Eerder dit jaar werd bekend dat Twitter CEO Jack Dorsey zijn eigen LN node heeft. Durfkapitalist Tim Draper zei vorige maand dat hij verwacht dat de koers van bitcoin naar $250.000 zal stijgen vanwege LN.

Bitfinex werd in oktober nog aangeklaagd omtrent marktmanipulatie door een advocatenkantoor uit New York. Volgens een onderzoek zouden Bitfinex en Tether verantwoordelijk zijn geweest voor de grootste zeepbel uit de geschiedenis van cryptocurrency. Tevens is de exchange verwikkeld in een zaak met de New York State Attorney General.

Was dit de dip voor bitcoin (BTC)? Technisch analist David van Ineveld heeft zojuist weer een nieuwe wekelijkse analyse online staan!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.255,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.316,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.319,56 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.320,19 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.359,72 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...