Simon Bosch Simon Bosch
30/01/2024 20:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 19:34

Crypto beurs Coinbase verhoogt handelskosten voor grote transacties

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Base van Coinbase groeit explosief en overtreft Ethereum zelf

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase heeft het geluk dat het één van de grootste crypto exchanges is, waardoor het erg lage handelskosten kan rekenen. Het bedrijf heeft als tweede voordeel dat het een vroege investeerder is in USDC-uitgever Circle, waardoor het goede integratie heeft met deze stablecoin.

Toch zal het voordeel dat handelaren nu nog genieten binnenkort minder worden, want Coinbase gaat voor bepaalde klanten binnenkort meer handelskosten in rekening brengen.

Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier

Crypto beurs gaat hogere handelskosten rekenen

Het handelsplatform heeft een uitgebreide klantenservicepagina waarop je de handelskosten van verschillende bedrijfssegmenten kunt vinden. Hier is onlangs aan toegevoegd dat Coinbase vanaf 5 februari een kleine commissie gaat vragen voor het omzetten van USD coin (USDC) in reguliere Amerikaanse dollars op het platform.

Om precies te zijn betreffen het handelskosten voor conversies van USDC naar USD van méér dan 75 miljoen dollar. Voor de gemiddelde handelaar is er dus niets aan de hand, zij zullen nog steeds gratis hun munten om kunnen zetten.

Verder valt op dat het bedrijf de kosten voor deze omzetting als het ware op zijn kop zet. Over het algemeen vragen exchanges lagere commissies voor grotere bedragen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat het platform grote handelaren aantrekt, wat gunstig is voor het handelsvolume en daardoor de liquiditeit op het platform. Dat trekt weer meer handelaren aan.

Maar Coinbase rekent 0,10% voor conversies van 75 miljoen dollar tot 150 miljoen dollar, en voor conversies van 150 miljoen USD tot 500 miljoen USD vraagt het 0,15%. Voor nóg grotere omzettingen van 500 miljoen dollar en meer vraagt het zelfs 0,20%. Deze tactiek is het tegenovergestelde van wat over het algemeen de norm is.

De beslissing zou ervoor kunnen zorgen dat grote handelaren naar een ander platform vertrekken, wat ertoe zou leiden dat het handelsvolume op Coinbase daalt en dus dat de liquiditeit krimpt.

Advertentie

Coinbase blijft optimistisch, ondanks tegenwind

De aankondiging is opvallend, maar niet geheel onverwachts. Het bedrijf stond er in het derde kwartaal nog relatief goed voor, maar toch maakte het nog steeds verlies. Dat kwam met name door het flink gedaalde handelsvolume.

De cijfers van het laatste kwartaal en die van 2023 in zijn geheel moeten nog worden aangekondigd, en dat zal op 15 februari gebeuren.

Ook kreeg het aandeel van Coinbase onlangs een slechte waardering van JP Morgan, die verwacht dat de beurs te lijden zal hebben onder de komst van spot-ETF’s. Toch blijven de topmensen van de cryptobeurs zelf optimistisch. Zij verwachten dat de nieuwe beursfondsen voor mainstream adoptie zullen zorgen.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie