Simon Bosch Simon Bosch
24/09/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2023 19:00

Crypto Rewind 38: Markt opgelucht na nieuws omtrent grote bitcoin verkoop

Nieuws
Crypto Rewind 38: Markt opgelucht na nieuws omtrent grote bitcoin verkoop

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Elke week blikken we terug op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. Twee weken geleden was overwegend positief voor de bitcoin koers en voor de prijzen van veel andere coins, maar hier was deze week weinig van terug te zien. Veel koersen staan nu op een laag niveau en dreigen door hun hoeven te zakken. Crypto exchanges waren deze week de belangrijkste bron van nieuws, met een wisselvallige ondertoon.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ouders van oprichter failliete crypto exchange de klos

Zo heeft het overblijfsel van de failliete cryptobeurs FTX de ouders van oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) aangeklaagd. Zijn ouders zouden namelijk vanaf het begin al nauw met SBF hebben samengewerkt. Hiervoor werden ze beloond met miljoenen dollars aan giften.

Advertisement

Binance in gevecht met Amerikaanse toezichthouder

Ook Binance.US kampt nog steeds met een rechtszaak, tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) welteverstaan. De SEC vindt dat Binance.US niet genoeg documenten heeft ingediend, daarom wil het nu specifiek inzage in welke software de exchange gebruikt voor het beheren van zijn crypto wallets.

Maar de rechter heeft geweigerd om de SEC hiervoor toestemming te geven. In plaats daarvan moet de beleidsmaker specifieker zijn in wat het wil inzien. Ook vindt Binance dat de SEC zijn macht misbruikt. Het zou namelijk wederom de effectenwetgeving verdraaien.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuws omtrent grote bitcoin verkoop van 142.000 BTC

Faillissementen kunnen lang duren, zo blijkt wel uit de terugbetaalprocedure van Mt. Gox. Deze Japanse exchange ging in 2014 failliet na een enorme hack, en investeerders hoopten dat ze aankomende oktober (een deel van) hun coins terug zouden krijgen. Maar nu is de deadline uitgesteld naar oktober 2024.

Getroffenen moeten dus langer op hun geld wachten, maar bitcoin (BTC) steeg die dag juist met ongeveer 2%. Het betekent namelijk ook dat investeerders of Mt. Gox zelf de coins niet kunnen verkopen op andere exchanges.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grootste stablecoin leent toch weer geld uit

Ook was stablecoin-uitgever Tether weer in het nieuws. Het leent namelijk opnieuw USDT uit aan grote klanten, ondanks dat het begin dit jaar nog aan dat het helemaal geen USDT uit zou lenen. Maar in het tweede kwartaal kreeg het een aantal verzoeken voor kortlopende leningen, en deze heeft het bedrijf aanvaard.

Daarnaast zou Tether opnieuw een groot bedrag aan USDT hebben gemint, maar dit was niet het geval. Het betrof namelijk een cross-chain swap die nog niet volledig was afgerond. Dat betekent dat de tokens die op de ene blockchain zijn gemint weer op de andere chain vernietigd zullen worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement