Tim Kamp Tim Kamp
03/04/2024 14:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2024 13:51

Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

BNB-BNB
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Foto: Primakov/Shutterstock

Nu zogenaamde memecoins weer zeer populair zijn in de wereld van crypto, wil ook Binance, een graantje meepikken.

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, wil ontwikkelaars van memecoins overhalen om naar het crypto-netwerk van Binance te komen: de Binance Smart Chain (BSC).

Het wil deze ontwikkelaars aantrekken door een $1 miljoen uit te delen aan de ontwikkelaars. Deze beloning wordt verdeeld aan de hand van een wedstrijd onder verschillende memecoin-projecten.

Zet de memecoin-rally voort bij Binance?

Binance Smart Chain (BSC) wil graag ontwikkelaars van memecoins aantrekken vanwege de snelle groei van memetokens. Binance heeft aangekondigd dat het tot $1 miljoen beschikbaar stelt om ontwikkelaars te belonen die hun memecoin-projecten op het netwerk uitvoeren.

BSC, een sidechain van het Binance-platform, krijgt de in cryptowereld veel aandacht vanwege zijn lage transactiekosten en snelle transactiesnelheden. Het heeft zich gevestigd als een geduchte concurrent van Ethereum. Vooral voor projecten die zich richten op decentralized finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s).

Memecoins die willen deelnemen om kans te maken op de prestigieuze beloning moeten voldoen aan twee eisen. De memecoin-projecten moeten minstens één beveiligingsaudit hebben voltooid en het project openbaar maken op BscScan.

BscScan is een blockchain-verkenner die specifiek is ontworpen voor de Binance Smart Chain. Het stelt gebruikers in staat om transacties, adressen, tokens en andere informatie op de Binance Smart Chain te bekijken en te analyseren.

Innovatie in de wereld van cryptomemes

Ontwikkelaren kunnen hun projecten aanmelden tijdens de campagneperiode. Deze loopt van 10 april tot 9 mei. In die tijd moeten de memetokens geïmplementeerd zijn op het netwerk van Binance. De naam van de campagne heet de ‘Meme Innovation Campaign’.

Binance stelt de participerende leden in staat om op creatieve wijze te innoveren door middel van mememcoins. In een persbericht meldt het bedrijf het volgende:

“De campagne vindt plaats op het snijvlak van creativiteit, Web3-cultuur en innovatie, en gaat over het kracht geven aan makers, zowel doorgewinterde ontwikkelaars als nieuwkomers, om blockchain-technologie te gebruiken om hun ideeën tot leven te brengen.”

Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijd hoeven de memecoin-projecten alleen aan de twee eerdergenoemde eisen te voldoen. Om echter kans te kunnen maken op grote prijzen is meer vereist, en die regels zijn nog niet zo makkelijk.

Zo moeten deelnemers een handelsvolume van $2 miljard voor hun memecoins bereiken om in aanmerking te komen voor de laagste beloning. Om voor de hoofdprijs van $1 miljoen in aanmerking te komen moeten de coins meer dan $30 miljard aan handelsvolume hebben gepasseerd. Zeker geen simpele opgave dus.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over alles wat er in cryptoland gebeurde in maart. Doe mee op 4 april vanaf 13:00 uur en maak kans op 1 miljoen BONK, 25 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe op 4 april vanaf  13:00 mee met de crypto quiz.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie