Ivo Melchers Ivo Melchers
22/02/2024 20:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/02/2024 18:08

Cryptoplatform viert nieuwe listing met gratis coins voor Nederlanders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo permite a los clientes obtener ingresos pasivos con cryptos

Foto: Bitvavo

Starknet token (STRK) is eergisteren het crypto-landschap binnen komen vliegen, en heeft zich direct gevestigd tussen de grote jongens van het ecosysteem. Het ZK-rollup layer-2 netwerk op Ethereum (ETH) heeft meer dan 700 miljoen STRK-tokens gedistribueerd in een langverwachte airdrop.

Grote wereldwijde crypto exchanges hebben STRK al verhandelbaar gemaakt, en ook de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo heeft de nieuwe munt al toegevoegd aan hun uitgebreide handelsarsenaal.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je via onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform, waaronder STRK.

Pak 10 euro gratis

Starknet: Ethereum schalingsnetwerk

Er is lang geanticipeerd op een airdrop van Starknet’s STRK-token. Eind vorig jaar werd de distributie al aangekondigd, maar gisteren was het dan eindelijk zo ver: 728 miljoen STRK-tokens zijn uitgedeeld aan in totaal 1,3 miljoen in aanmerking komende wallets. Dit komt overeen met 7,28 procent van de totale voorraad van 10 miljard tokens.

Starknet is zoals gezegd een Ethereum layer-2 netwerk dat gebruikmaakt van een zero knowledge (ZK) rollup oplossing om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te schalen.

De nieuw gelanceerde token zal helpen bij het decentraliseren en besturen van het netwerk, volgens een verklaring.

“Het STRK-token is ontworpen zodat op STARK gebaseerde schaalvergroting op een meer gedecentraliseerde manier kan plaatsvinden. Het ontwerp van het token helpt Starknet te worden beheerd en beheerd door de gemeenschap, en Provisions is een krachtig middel om dit te bereiken,” zei Diego Oliva, CEO van Starknet Foundation.

STRK biedt houders tevens de mogelijkheid netwerktransactiekosten te betalen en deel te nemen aan het consensusmechanisme door middel van staking.

De gigantische airdrop, door Starknet ook wel ‘Provisions Program’ genoemd, is een groot succes gebleken. Op het moment van schrijven zijn al zo’n 430 miljoen tokens geclaimd, zo blijkt uit data van Token Flow.

Dinsdag werd STRK tevens direct gelanceerd op grote beurzen zoals Binance, Bybit powered by SATOS en OKX. De tokens begonnen de handel rond de 5 dollar per stuk. Op Binance werd de hoogste openingsprijs van 7 dollar waargenomen.

STRK heeft inmiddels al meer dan de helft van zijn waarde verloren. Op het moment van schrijven komt de koers uit op 1,83 dollar. Met een totale marktkapitalisatie van ruim 1,3 miljard dollar neemt het plek 60 in de bredere cryptomarkt in beslag.

Bitvavo breidt crypto aanbod verder uit

Naast STRK heeft de grootste exchange van ons land zijn aanbod met nog meer interessante altcoins uitgebreid. Hieronder staan alle nieuwe listings op een rijtje:

  • Cyber (CYBER): een Web3-blockchainprotocol voor sociale toepassingen.
  • Adventure gold (AGLD): de native ERC-20 token van non-fungible token (NFT) initiatief Loot.
  • Mina (MINA): de native token van Mina protocol, een lichte en efficiënte layer-1 blockchain.
  • Pyth network (PYTH): de native token van oracle netwerk Pyth Network.
  • Ondo (ONDO): de native token van Ondo Finance, een blockchain-financiersysteem dat gebruikers voorziet van getokeniseerde versies van ‘real world’ activa.
  • Astar (ASTR): de native token van Astar Network, een platform voor blockchaininteroperabiliteit gericht op Polkadot (DOT) en Ethereum.
  • Ssv.network (SSV): de native token van SSV. Network, een volledig decentraal opensourcenetwerk voor ethereum staking.
  • Bluzelle (BLZ): de native token van Bluzelle, een op snelheid gerichte layer-1 blockchain.
  • Dymension (DYM): de native token van Dymension, een modulair blockchain-ecosysteem.

Ontdek de nieuwe crypto op Bitvavo. Ontvang 10 euro gratis tegoed wanneer je nu via deze link een account aanmaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie