Simon Bosch Simon Bosch
23/02/2024 11:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 10:30

Ethereum platform Aave nu ook beschikbaar op Binance’s BNB Chain

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ethereum platform Aave nu ook beschikbaar op Binance's BNB Chain

Foto: rafapress/Shutterstock

Aave (AAVE) is één van de grootste decentralized finance (DeFi) protocollen op Ethereum (ETH). Maar de crypto-industrie is groot, daarom is er genoeg ruimte voor het netwerk om uit te breiden naar andere protocollen. Op donderdag heeft het protocol een uitbreiding naar BNB Chain bekendgemaakt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Aave komt naar BNB Chain

BNB Chain (BNB) maakte op donderdag bekend dat het nu ook Aave ondersteunt. Daarmee gaat Aave andere DeFi-platformen zoals Uniswap en PancakeSwap achterna.

Het team van BNB Chain verklaarde dat de integratie een grote stap is voor de achterban van BNB Chain. Deze blockchain maakt lagere transactiekosten mogelijk voor Aave-gebruikers.

Ook is er via BNB Chain een link tussen Aave en andere op BNB Chain actieve protocollen, zoals Ambit Finance en Venus, en hebben BNB Chain-ontwikkelaars baat bij de grote hoeveelheid kapitaal op Aave. Het zou namelijk een hoop nieuwe, complexe applicaties op BNB Chain mogelijk kunnen maken.

Advertentie

Snelle DeFi ontwikkelingen in crypto land

Volgens DefiLlama is Aave momenteel één van de grootste decentrale handelsplatformen in de industrie, met een total value locked (TVL) van ruim 8,5 miljard Amerikaanse dollar.

Alleen stakingprovider Lido en stablecoin-uitgever Maker zijn momenteel groter, met respectievelijk 29,2 miljard dollar en 8,7 miljard dollar onder beheer. Vlak onder Aave staat op het moment van schrijven EigenLayer, met 7,9 miljard dollar aan activa. Dit netwerk is vrij nieuw en maakt staking met schuld mogelijk.

De ontwikkelingen in DeFi-land gaan erg snel. Volgens analisten zitten we weliswaar nog niet in de altseason-fase waarin altcoins het hardst stijgen, maar de blockchains zelf blijven op hoog tempo ontwikkelingen doorvoeren.

Zo is op BNB Chain onlangs een platform verschenen waarmee je toegang kunt krijgen tot nieuwe projecten door mee te doen aan staking. Ook is er voor Aave’s eigen stablecoin goed nieuws, die heeft eerder deze maand namelijk voor het eerst de beoogde stabiliteit bereikt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie