Ivo Melchers Ivo Melchers
31/03/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2023 12:00

FTX ex-CEO zal onschuldig pleiten voor nieuwste beschuldiging

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO de FTX, SBF, cada vez en más apuros tras una nueva confesión

Foto: J.K2507/Shutterstock

Eerder deze week kon je in het crypto nieuws lezen dat dat de voormalig CEO van omgevallen cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), zijn waslijst aan officiële aanklachten had uitgebreid. Bovenop de bestaande klachten is namelijk de aanklacht van samenzwering in het overtreden van anti-omkoop wetten bijgekomen.

Volgens een rapportage van Reuters zal SBF, net als eerder dit jaar, onschuldig pleiten voor de nieuwste aanklacht.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SBF blijft pleiten voor onschuld

SBF pleitte in het begin van dit jaar al onschuldig tijdens een hoorzitting in New York aan acht beschuldigingen van onder andere fraude. Hij loopt het risico de gevangenis in te gaan, maar de rechtszaak zal pas in oktober dit jaar van start gaan. SBF heeft gezegd nooit op de hoogte te zijn geweest van alle overtredingen van zijn crypto exchange.

Met de toevoeging van de beschuldigingen van het omkopen van Chinese overheidsfunctionaris, wordt SBF nu geconfronteerd met een aanklacht bestaande uit dertien punten.

In de meest recente aanklacht wordt SBF ervan beschuldigd van het proberen om te kopen van een of meer Chinese overheidsfunctionarissen met ongeveer $40 miljoen aan crypto. Met deze transactie wilde de voormalig-CEO van FTX de toegang tot meerdere bevroren rekeningen bewerkstelligen.

Terwijl SBF vol blijft houden dat hij nergens iets mee te maken heeft, hebben andere grote namen binnen het omgevallen imperium al wel schuld bekend. Een tijdje terug hadden Caroline Ellison, voormalig CEO van Bankman-Fried’s Alameda research en Gary Wong, medeoprichter van FTX al schuld bekend tegen diverse aanklachten. Recentelijk pleitte Nishad Singh, mede-oprichter van FTX, nog schuldig aan zes overtredingen, waaronder fraude, witwassen en onrechtmatige politieke donaties.

Advertentie

Ex-CEO FTX krijgt steeds meer beperkingen

SBF werd in december op de Bahama’s door de politie opgepakt en zit momenteel in zijn ouderlijke huis te wachten op de start van de rechtszaak. Hij werd namelijk iets meer dan een week later vrijgelaten op een borgtocht van $250 miljoen met als voorwaarde dat hij in het huis van zijn ouders blijft. Het lijkt erop dat hij in zekere zin misbruik maakt van de huidige vrijheid die hij (nog) heeft. Om deze reden krijgt hij steeds meer beperkingen opgelegd. Zo kon je onlangs nog lezen dat hij hoogstwaarschijnlijk binnenkort geen online chatprogramma’s meer mag gebruiken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie