Ivo Melchers Ivo Melchers
21/01/2023 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2023 20:02

FTX oprichter en zijn familie bedreigd in eigen huis

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO de FTX, SBF, cada vez en más apuros tras una nueva confesión

Foto: J.K2507/Shutterstock

De ondergang van FTX heeft voor miljarden aan verliezen veroorzaakt en maakte van de ex-CEO Sam-Bankman-Fried (SBF) één van de meest beruchte figuren in de wereld van cryptocurrencies. Op 12 december werd SBF op de Bahama’s door de politie opgepakt. Hij wordt onder meer verdacht van het plegen van fraude en zelfs het witwassen van geld.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

SBF in huisarrest

Na zijn arrestatie op de Bahama’s werd hij een week later uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Kort hierna werd de voormalig CEO en oprichter van FTX op borgtocht door de Amerikaanse rechtbank vrijgelaten uit de gevangenis. Met een borg van $250 miljoen hoeft SBF niet in de cel te zitten voordat zijn strafrechtelijke proces daadwerkelijk begint. Sindsdien is hij verplicht in het landhuis van zijn ouders ondergebracht in Californië.

Advertentie

Dreiging bij SBF en zijn familie

De ouders van SBF hebben naar verluidt een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd voor 24/7 bescherming. Volgens de New York Post bedragen de kosten hiervoor ongeveer $10.000 per week. De reden voor de beveiliging heeft natuurlijk alles te maken met alle kritiek van gedupeerde investeerders richting de voormalig-CEO

Volgens een brief, die donderdag door de advocaten van SBF naar de Amerikaanse federale rechter lewis Kaplan is gestuurd, crashte een bestuurder onlangs een zwarte auto tegen de metalen barricade buiten het huis in Californië waar hij momenteel verblijft.

Drie niet-geïdentificeerde mannen stapten uit de auto en zeiden tegen een beveiliger: ‘’Je kunt ons niet buiten houden’’. Hierna stapten ze terug in de auto en namen ze het hazenpad. De specifieke datum van het incident was niet vermeld in de brief.

De advocaten brachten het incident naar voren als reactie op een druk van grote mediakanalen om de namen openbaar te maken van twee mensen die hielpen bij het opzetten van de borg, waardoor SBF uiteindelijk in het huis van zijn ouders mocht verblijven.

De advocaten maakten eerder deze maand tevens bekend dat zijn ouders, Barbara Fried en Joseph Bankman, meerdere dreigementen hebben ontvangen inclusief berichten waarin mensen de wens uitten dat ze lichamelijk letsel oplopen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie