Erik Juffermans Erik Juffermans
23/08/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2023 15:00

Gevallen crypto baas leeft op alleen water en brood in cel

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Gevallen crypto baas leeft op alleen water en brood in cel

Foto: Maria Kovalets/Shutterstock

Eerder deze maand werd de borgtocht van de voormalig CEO van de ingestorte crypto beurs FTX, Sam Bankman-Fried, ingetrokken. Hij hield zich niet aan de afspraken en probeerde potentiële getuigen te beïnvloeden. Na herhaalde waarschuwingen was de maat vol. Bankman-Fried zal zijn proces, dat in oktober zal beginnen, achter de tralies moeten afwachten. 

Volgens zijn advocaten wordt Bankman-Fried zeer slecht behandeld in de gevangenis. Zo krijgt hij enkel water met brood en pindakaas voorgeschoteld. Ook krijgt hij zijn voorgeschreven medicijnen niet. Dit bericht Inner City Press via Twitter.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geen vegetarisch dieet voor ex-FTX topman

De advocaten beklagen zich bij de rechter over de toestand van Bankman-Fried. Het is onacceptabel dat hij zo wordt behandeld, aldus de advocaten. De reden dat hij enkel brood, water en soms wat pindakaas eetm is omdat de gevangenis hem geen vlees-vrij dieet kan voorschotelen. Bankman-Fried is namelijk veganistisch.

Ook heeft de voormalig crypto magnaat een serieus tekort aan medicijnen. Hij gebruikt voorgeschreven Adderall, een medicijn dat vaak wordt gebruikt voor mensen met ADHD. Volgens zijn advocaten heeft hij al elf dagen geen medicijnen gehad.

De rechter heeft aangegeven een kijkje te nemen naar de situatie. De advocaten eisen verandering. Zo zou Bankman-Fried zich onder de huidige omstandigheden niet kunnen voorbereiden op zijn aanstaande proces.

“Onze cliënt kan zich niet voorbereiden op zijn proces. Hij zit sinds 11 augustus vast. We hebben 11 dagen lang geen voorbereidingen kunnen doen, en dit zes weken voor het proces. We hebben nog geen goede oplossing aangeboden gekregen.”

Voormalig crypto magnaat SBF pleit opnieuw onschuldig

Daarnaast pleit Bankman-Fried opnieuw onschuldig tegen alle aanklachten. Dit deed hij eerder dit jaar ook al, maar de aanklagers hebben een vernieuwde aanklacht ingediend. Na onderzoek zijn sommige aanklachten geschrapt en zijn er nieuwe bij gekomen. Zeven aanklachten van fraude en witwassen hangen hem boven het hoofd. 

Zoals gezegd gaat in oktober zijn proces van start. Een makkelijke klus wordt het zeker niet voor zijn advocaten. Meerdere voormalige werknemers van FTX bekenden al schuld en zullen waarschijnlijk getuigen tegen Bankman-Fried. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie