Rico Engelbarts
30/05/2018 16:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2018 16:37

“Een grote bedreiging voor Koreaanse exchanges” – Chinees kapitaal overspoelt crypto-markten Zuid-Korea

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
chinees_kapitaal_overspoelt_zuid-koreaanse_crypto_markt_bedreiging_koreaanse_exchanges

Na de onderdrukking van cryptocurrency in China, waarbij alle crypto-exchanges en ICO’s gesloten zijn, hebben Chinese investeerders zich tot de Zuid-Koreaanse markt gewend voor kansen in de crypto-wereld, wat tot zorgen leidde in Korea, omdat hun lokale crypto-handelssector gedomineerd zou kunnen worden door Chinese investeerders.
Meerdere door Chinezen gefinancierde exchanges zoals Zeniex, OK Coin en Gate.io hebben in Korea een uitvalsbasis gevonden na de strenge beperkingen die door de Chinese regering zijn opgelegd. Zeniex, een exchange die investeringen ontving van het grootste internetbeveiligingsbedrijf van China, Qihoo 360, en verbonden is met Bishije en Jinse Chaijing crypto/blockchain nieuwsbureaus, heeft zich nu in Korea gevestigd. De 18e grootste exchange in de wereld, Gate.io, is een Chinese exchange die ook opereert vanuit Korea sinds deze maand, net als Ok Coin, die vorige maand op de markt kwam.
De handel in, en het bewustzijn van cryptocurrency bloeit in Korea en het land heeft op dit moment geen strikte regelgeving met betrekking tot de oprichting van exchanges, waardoor het voor Chinese bedrijven een aantrekkelijke optie is om naar een (wat regelgeving betreft) veilige haven te verhuizen, dichtbij het thuisfront.
Hoewel het verbod van China nog zo vast als een rots staat, stelde het Koreaanse Parlement gisteren voor dat het verbod op ICO’s in Korea opgeheven zou moeten worden.
De Koreaanse invloed op de crypto-markt is zo groot dat toen de grootste exchange van het land Upbit eerder dit jaar voor fraude werd onderzocht, de wereldwijde markt een aanzienlijke waardevermindering zag.
Aangezien de instroom van Chinese financieringen blijft groeien, vrezen experts dat de cryptocurrency-markt op den duur volledig zal worden door Chinese exchanges, tenzij er regels worden ingevoerd om de massale uittocht van buitenlandse bedrijven tegen te gaan. Een official in de virtuele currency-industrie zei het volgende:

Chinese virtuele currency-exchanges zijn nu nog niet concurrerend, maar ze zijn belangrijke spelers op de wereldmarkt. Als de Koreaanse virtuele geldmarkt zich in het systeem begeeft en Chinese exchanges real-name account ontvangen in de toekomst, zullen de Chinese exchanges een grote bedreiging worden voor Koreaanse exchanges.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie