chinees_kapitaal_overspoelt_zuid-koreaanse_crypto_markt_bedreiging_koreaanse_exchanges

“Een grote bedreiging voor Koreaanse exchanges” – Chinees kapitaal overspoelt crypto-markten Zuid-Korea

0

Na de onderdrukking van cryptocurrency in China, waarbij alle crypto-exchanges en ICO’s gesloten zijn, hebben Chinese investeerders zich tot de Zuid-Koreaanse markt gewend voor kansen in de crypto-wereld, wat tot zorgen leidde in Korea, omdat hun lokale crypto-handelssector gedomineerd zou kunnen worden door Chinese investeerders.

Meerdere door Chinezen gefinancierde exchanges zoals Zeniex, OK Coin en Gate.io hebben in Korea een uitvalsbasis gevonden na de strenge beperkingen die door de Chinese regering zijn opgelegd. Zeniex, een exchange die investeringen ontving van het grootste internetbeveiligingsbedrijf van China, Qihoo 360, en verbonden is met Bishije en Jinse Chaijing crypto/blockchain nieuwsbureaus, heeft zich nu in Korea gevestigd. De 18e grootste exchange in de wereld, Gate.io, is een Chinese exchange die ook opereert vanuit Korea sinds deze maand, net als Ok Coin, die vorige maand op de markt kwam.

De handel in, en het bewustzijn van cryptocurrency bloeit in Korea en het land heeft op dit moment geen strikte regelgeving met betrekking tot de oprichting van exchanges, waardoor het voor Chinese bedrijven een aantrekkelijke optie is om naar een (wat regelgeving betreft) veilige haven te verhuizen, dichtbij het thuisfront.

Hoewel het verbod van China nog zo vast als een rots staat, stelde het Koreaanse Parlement gisteren voor dat het verbod op ICO’s in Korea opgeheven zou moeten worden.

De Koreaanse invloed op de crypto-markt is zo groot dat toen de grootste exchange van het land Upbit eerder dit jaar voor fraude werd onderzocht, de wereldwijde markt een aanzienlijke waardevermindering zag.

Aangezien de instroom van Chinese financieringen blijft groeien, vrezen experts dat de cryptocurrency-markt op den duur volledig zal worden door Chinese exchanges, tenzij er regels worden ingevoerd om de massale uittocht van buitenlandse bedrijven tegen te gaan. Een official in de virtuele currency-industrie zei het volgende:

Chinese virtuele currency-exchanges zijn nu nog niet concurrerend, maar ze zijn belangrijke spelers op de wereldmarkt. Als de Koreaanse virtuele geldmarkt zich in het systeem begeeft en Chinese exchanges real-name account ontvangen in de toekomst, zullen de Chinese exchanges een grote bedreiging worden voor Koreaanse exchanges.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws