Simon Bosch Simon Bosch
10/06/2024 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2024 13:50

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk

Foto: orhan akkurt/Shutterstock

Je ziet niet vaak dat een beursgenoteerd bedrijf in een goedlopende sector in de problemen verkeert. Toch is dit nu het geval voor Bakkt, een institutionele cryptobeurs en custodian. Het bedrijf zit in geldnood, en overweegt daarom verschillende opties.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto exchange Bakkt overweegt verkoop bedrijfstak

Bakkt kondigde in maart aan dat het in geldnood zit. Het bedrijf was er op dat moment van overtuigd dat er nog genoeg geld was om de komende 12 maanden operationeel te blijven. Toch is een langdurigere operationele winst en genoeg omzet behalen op dat moment niet gelukt. Of het zijn activiteiten door zou zetten, zou afhankelijk zijn van hoe goed het in staat is om genoeg geld op te halen. Hiervoor probeerde het 150 miljoen dollar aan aandelen op te halen.

De problemen zijn bijzonder, want het in Georgië gezetelde Bakkt is het dochterbedrijf van het gigantische Intercontinental Exchange (ICE). ICE is ook het moederbedrijf van onder andere de New York Stock Exchange (NYSE) en talloze andere belangrijke financiële instituten.

Om de problemen te verzachten overweegt Bakkt nu nieuwe opties, schrijft Bloomberg op basis van meerdere van zijn eigen bronnen. Het zou gaan om verschillende keuzemogelijkheden, waaronder het afsplitsen van bepaalde bedrijfsonderdelen. Het is niet duidelijk om welke bedrijfsonderdelen het zou gaan. Ook is niet duidelijk welke andere opties er worden overwogen.

Advertentie

Steeds meer financiële reuzen in crypto

Bakkt werd in 2019 met veel furore officieel gelanceerd, inclusief zijn eigen bitcoin (BTC) futurescontracten. Het smeedde zelfs samenwerkingsverbanden met onder andere Amazon, Microsoft en Starbucks. Het bedrijf is ook een PayPal-achtige betalingsprovider, en wilde zo consumenten laten betalen met cryptocurrencies. In 2021 ging het cryptobedrijf naar de beurs, maar ook hier sloeg het nooit echt aan.

Terwijl Bakkt het moeilijk heeft, overwegen verschillende andere bedrijven juist om de crypto-wereld in te stappen. In mei kondigde de Chicago Mercantile Exchange (CME), één van de grootste beurzen ter wereld, aan interesse te hebben om een crypto exchange te beginnen.

Zelfs JP Morgan, lang een criticus op het gebied van crypto en blockchain, doet steeds meer met deze technologieën. JP Morgan-CEO Jamie Dimon spreekt regelmatig over bitcoin (BTC) met een negatieve houding, maar toch maakt de grootste bank ter wereld regelmatig bekend dat het bezig is met blockchain. Onlangs werd zelfs duidelijk dat de bank heeft geïnvesteerd in bitcoin-ETF’s.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie