Ivo Melchers Ivo Melchers
22/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2023 19:00

Hardware-wallet Trezor komt met nieuwe functie voor anonieme BTC transacties

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Ira Lichi

Trezor, de populaire fabrikant voor hardware wallets, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die de privacy van bitcoin (BTC) transacties verbetert. De functie, genaamd CoinJoin, is sinds 19 april beschikbaar voor gebruikers van Trezor Model T, die simpelweg hun CoinJoin-account toe moeten voegen om te profiteren van de beveiligingsvoordelen die het gedecentraliseerde protocol te bieden heeft.

In de begindagen van het Bitcoin netwerk had het de reputatie anoniem te zijn en om deze reden werd de digitale valuta bijvoorbeeld als betaalmiddel gebruikt bij Silk Road, een illegale online marktplaats. Echter biedt de cryptocurrency eigenlijk heel weinig privacy en om die reden is CoinJoin dan ook tot leven gekomen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Anonieme BTC transacties, hoe werkt dit?

CoinJoin is een effectieve manier om de privacy van transacties op het Bitcoin netwerk te verbeteren. CoinJoin combineert verschillende transacties in één enkele transactie, waardoor het moeilijker wordt voor externe partijen om de oorsprong en bestemming van het geld van elke wallet vast te stellen. Trezor is de eerste hardware wallet die het CoinJoin protocol heeft geïmplementeerd.

Gebruikers van Trezor Model T kunnen hiermee dus hun transactiegeschiedenis en wallet-saldo verbergen bij het doen van transacties, waardoor anonimiteit gewaarborgd kan worden.

De nieuwe implementatie is mogelijk gemaakt door een samenwerking met de op privacy gerichte Wasabi Wallet, die open-source is en beschikbaar voor Windows, Linux en Mac.

Advertentie

Nadelen van nieuwe update Trezor

Het in gebruik nemen van deze nieuwe functie brengt daarentegen wel extra kosten met zich mee. Gebruikers die willen genieten van meer privacy moeten namelijk een kleine gebruikersvergoeding van ongeveer 0,3% betalen. Bovendien kan het gebruiken van CoinJoin resulteren in langere transactietijden vanwege het mixproces.

Daarnaast waarschuwde de hardware wallet-fabrikant haar gebruikers om het feit dat CoinJoin ‘’momenteel nog publiekelijk getest wordt’’. Ook worden er nog steeds verbeteringen aangebracht aan het algoritme, wat betekent dat er plotselinge veranderingen kunnen worden verwacht.

Als laatste raad Trezor aan om transacties met CoinJoin te beperken tot maximaal 1 BTC om te voorkomen dat er veel UTXO’s (ongebruikte transactie-outputs) ontstaan. Voorlopig zal het dus niet mogelijk zijn om transacties met meer dan 1 BTC uit te voeren, om fouten te voorkomen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie