Iemand heeft $1 miljard in bitcoin (BTC) verplaatst naar een onbekend adres, was het Bakkt?

Iemand heeft $1 miljard in bitcoin (BTC) verplaatst naar een onbekend adres, was het Bakkt?

Een enorme bitcoin (BTC) transactie van 94.504 BTC ter waarde van $1 miljard is waargenomen op 6 september door Whale Alert, een Twitter-account dat grote cryptocurrency transacties bijhoudt.

De betrokken adressen zijn onbekend en behoren dus niet tot een cryptocurrency-gerelateerd bedrijf als een exchange. Het is mogelijk dat de afzender de bitcoin naar een andere wallet van zichzelf gestuurd heeft.

Advertentie

Geruchten gaan de rondte dat de transactie mogelijk verbonden is met Bakkt. Bakkt is het langverwachte handelsplatform in fysieke bitcoin futures van de Intercontinental Exchange (ICE). Het platform zal deze maand eindelijk lanceren en vanaf 6 september lanceert de Bakkt Warehouse, een custodial-, oftewel bewaardienst, waar mensen alvast hun bitcoin kunnen storten.

Ondanks dat bitcoin berucht staat voor langzame en dure transacties lijkt hier het tegengestelde het geval te zijn geweest. Een gigantisch bedrag is namelijk binnen een half uur overgemaakt en er is maar $700 betaald aan transactiekosten, wat eigenlijk 20 keer te veel is. Toch was een dergelijke transactie in fiatvaluta niet mogelijk geweest.

Dat gezegd hebbende, voor gemiddelde transacties kan bitcoin met 7 transacties per seconde (TPS) de grote fiatvaluta transactieverwerkers als PayPal en Visa niet bijhouden. Zo zei Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, onlangs in een interview dat er nog een lange weg te gaan is voordat bitcoin bruikbaar is als betaalmiddel.

Een paar weken geleden werden ook een aantal grote bitcoin-transacties door Whale Alert waargenomen. Toen bleek dat deze waarschijnlijk afkomstig waren van PlusToken, een Chinese ponzifraude.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.669,73 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.615,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.645,47 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.671,70 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.683,16 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.684,91 Kopen
Laatste nieuws