Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Indiase gigant lanceert crypto-oplossing voor institutionele klanten, adoptie trekt aan

Tata Consultancy Services (TCS), het op één na grootste tech bedrijf van India, heeft een platform ontworpen wat het voor financiële instituten mogelijk maakt in cryptocurrency te handelen. Deze oplossing, genaamd ‘Quartz Smart Solution for Crypto Services,’ zorgt ervoor dat beleggingsondernemingen en banken een crypto-handelsplatform aan hun klanten kunnen bieden. Dit platform biedt meerdere cryptocurrencies en stablecoins.

TCS zegt dat het platform komt met een aantal features, waaronder multi-signature wallets en exchange en OTC desk connectiviteit. Daarnaast is er ook een veiligheidscheck om er zeker van te zijn dat een order pas wordt uitgevoerd na de juiste validatie en autorisatie.

- Advertentie -

Een woordvoerder van TCS zei dat één klant zich al had aangemeld voor het platform en dat er een aantal op het punt staan om zich in te schrijven. Helaas mogen er geen namen genoemd worden.

“Progressieve financiële instellingen zijn op zoek naar het aanbieden van [crypto trading services] aan hun klanten”, zegt R Vivekanand, wereldwijd hoofd van Quartz bij TCS. “We zijn verheugd om hen onze robuuste, veilige en schaalbare oplossing aan te bieden voor het verhandelen, opslaan en overdragen van deze activa.”

Quartz is een startup van TCS en biedt verschillende blockchain-oplossingen in verschillende industrieën, waaronder ‘Smart Ledgers’ en ‘DevKit’.

Sumit Gupta, CEO van de Indiase crypto exchange CoinDCX, geeft aan dat het nieuws van TCS veelbelovend is voor de Indiase crypto-industrie:

“TCS moet in de Indiase markt een toenemende vraag hebben gezien, rechtstreeks van hun klanten bij banken en beleggingsondernemingen, naar dergelijke producten.”

“Hoewel de introductie van dergelijke producten aantoont dat gevestigde financiële instellingen geloven dat crypto deel zal uitmaken van het financiële ecosysteem, zal de juiste weg vooruit slimme en verstandige cryptoregels vereisen”, voegde Gupta eraan toe.

Het nieuws komt op het moment dat het Indiase ministerie van financiën interministerieel overleg zou zoeken over een “nota” dat verband zou moeten houden met een crypto-verbod en waardoor grote banken in India nog twijfelen om de crypto-sector te bedienen.

De banken wachten op duidelijkheid en instructies van de Reserve Bank of India (RBI), ook al heeft het Hooggerechtshof van het land heeft de circulaire van april 2018 van de RBI dat banken tegenhield hun service aan crypto-bedrijven en exchanges aan te bieden ongrondwettelijk benoemd.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.061,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.092,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.118,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.132,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.253,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.061,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.092,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.118,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.132,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.253,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...