Rico Engelbarts
17/09/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2018 16:00

InVault kondigt nieuwe crypto custody service aan ondanks Chinees verbod

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

InVault, een startup gevestigd in Shanghai, wil een nieuw type ‘custody service’, oftewel een dienst van bewaring, voor cryptocurrency invoeren door het systeem compleet te automatiseren en alle menselijke toezicht te verwijderen, zo meldt de South China Morning Post.
Kenneth Xu, oprichter en CEO van het blockchain-bedrijf, gelooft dat dit de beste manier is om de beveiliging in de crypto-markt te verbeteren.

Tegenwoordig betrekt het overgrote deel van de cryptocurrency-exchanges wereldwijd nog steeds hun management bij het beheer van de overdracht van digitale tokens die door klanten zijn besteld. Toegang tot uw cryptocurrency-activa geven aan het management is vergelijkbaar met hen controle over al uw geld geven.

Xu legt uit dat dat hij optimistisch is dat exchanges gebruik zullen maken van deze nieuwe dienst. Volgens de CEO willen crypto-handelaren in China namelijk het bewaren van digitale valuta liever vermijden en zich richten op het verbinden van de juiste kopers met verkopers van cryptocurrency.

Bij de conventionele handel in aandelen worden alle effecten geparkeerd bij een centrale bewaarinstelling en niet bij beurzen. Hetzelfde zou ook in de digitale token-markt moeten gelden.

Aldus Kenneth Xu. De aankondiging van InVault valt verrassend nadat het bedrijf al meerdere malen gewaarschuwd is door onder andere de Chinese Centrale Bank. Handel in cryptocurrency is namelijk verboden in China. Toch zal het bedrijf haar nieuwe service nog deze week lanceren. Xu geeft aan dat zij al een partner hebben gevonden in een exchange die een miljoen Ethereum tokens wil bewaren.
Het bedrijf is van plan haar nieuwe custody service volgend jaar ook in Zuid-Korea, Japan en Singapore aan te bieden.
Hoewel de Chinese overheid zich stevig tegen de crypto-markt verzet, door bijvoorbeeld buitenlandse exchanges te blokkeren en crypto-transacties op WeChat en AliPay te blokkeren, blijft een grote groep handelaren het verbod omzeilen. Het is dan ook zeer de vraag hoe de Chinese overheid op deze aankondiging van InVault gaat reageren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
Advertentie