InVault kondigt nieuwe crypto custody service aan ondanks Chinees verbod

3

InVault, een startup gevestigd in Shanghai, wil een nieuw type ‘custody service’, oftewel een dienst van bewaring, voor cryptocurrency invoeren door het systeem compleet te automatiseren en alle menselijke toezicht te verwijderen, zo meldt de South China Morning Post.

Kenneth Xu, oprichter en CEO van het blockchain-bedrijf, gelooft dat dit de beste manier is om de beveiliging in de crypto-markt te verbeteren.

Tegenwoordig betrekt het overgrote deel van de cryptocurrency-exchanges wereldwijd nog steeds hun management bij het beheer van de overdracht van digitale tokens die door klanten zijn besteld. Toegang tot uw cryptocurrency-activa geven aan het management is vergelijkbaar met hen controle over al uw geld geven.

Xu legt uit dat dat hij optimistisch is dat exchanges gebruik zullen maken van deze nieuwe dienst. Volgens de CEO willen crypto-handelaren in China namelijk het bewaren van digitale valuta liever vermijden en zich richten op het verbinden van de juiste kopers met verkopers van cryptocurrency.

Bij de conventionele handel in aandelen worden alle effecten geparkeerd bij een centrale bewaarinstelling en niet bij beurzen. Hetzelfde zou ook in de digitale token-markt moeten gelden.

Aldus Kenneth Xu. De aankondiging van InVault valt verrassend nadat het bedrijf al meerdere malen gewaarschuwd is door onder andere de Chinese Centrale Bank. Handel in cryptocurrency is namelijk verboden in China. Toch zal het bedrijf haar nieuwe service nog deze week lanceren. Xu geeft aan dat zij al een partner hebben gevonden in een exchange die een miljoen Ethereum tokens wil bewaren.

Het bedrijf is van plan haar nieuwe custody service volgend jaar ook in Zuid-Korea, Japan en Singapore aan te bieden.

Hoewel de Chinese overheid zich stevig tegen de crypto-markt verzet, door bijvoorbeeld buitenlandse exchanges te blokkeren en crypto-transacties op WeChat en AliPay te blokkeren, blijft een grote groep handelaren het verbod omzeilen. Het is dan ook zeer de vraag hoe de Chinese overheid op deze aankondiging van InVault gaat reageren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

+
Satos

9/10

€9.463,20 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.434,52 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€9.425,72 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.345,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.443,08 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.538,26 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.420,54 Kopen
Laatste nieuws