Rico Engelbarts
17/09/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2018 16:00

InVault kondigt nieuwe crypto custody service aan ondanks Chinees verbod

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

InVault, een startup gevestigd in Shanghai, wil een nieuw type ‘custody service’, oftewel een dienst van bewaring, voor cryptocurrency invoeren door het systeem compleet te automatiseren en alle menselijke toezicht te verwijderen, zo meldt de South China Morning Post.
Kenneth Xu, oprichter en CEO van het blockchain-bedrijf, gelooft dat dit de beste manier is om de beveiliging in de crypto-markt te verbeteren.

Tegenwoordig betrekt het overgrote deel van de cryptocurrency-exchanges wereldwijd nog steeds hun management bij het beheer van de overdracht van digitale tokens die door klanten zijn besteld. Toegang tot uw cryptocurrency-activa geven aan het management is vergelijkbaar met hen controle over al uw geld geven.

Xu legt uit dat dat hij optimistisch is dat exchanges gebruik zullen maken van deze nieuwe dienst. Volgens de CEO willen crypto-handelaren in China namelijk het bewaren van digitale valuta liever vermijden en zich richten op het verbinden van de juiste kopers met verkopers van cryptocurrency.

Bij de conventionele handel in aandelen worden alle effecten geparkeerd bij een centrale bewaarinstelling en niet bij beurzen. Hetzelfde zou ook in de digitale token-markt moeten gelden.

Aldus Kenneth Xu. De aankondiging van InVault valt verrassend nadat het bedrijf al meerdere malen gewaarschuwd is door onder andere de Chinese Centrale Bank. Handel in cryptocurrency is namelijk verboden in China. Toch zal het bedrijf haar nieuwe service nog deze week lanceren. Xu geeft aan dat zij al een partner hebben gevonden in een exchange die een miljoen Ethereum tokens wil bewaren.
Het bedrijf is van plan haar nieuwe custody service volgend jaar ook in Zuid-Korea, Japan en Singapore aan te bieden.
Hoewel de Chinese overheid zich stevig tegen de crypto-markt verzet, door bijvoorbeeld buitenlandse exchanges te blokkeren en crypto-transacties op WeChat en AliPay te blokkeren, blijft een grote groep handelaren het verbod omzeilen. Het is dan ook zeer de vraag hoe de Chinese overheid op deze aankondiging van InVault gaat reageren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie