Sander van Rijn Sander van Rijn
28/09/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 14:00

Kraken gaat als eerste crypto beurs aandelen en ETF’s aanbieden

Nieuws
Kraken gaat als eerste crypto beurs aandelen en ETF's aanbieden

Foto: salarko/Shutterstock

In een recent nieuwsbericht van Bloomberg wordt vermeld dat de toonaangevende Amerikaanse cryptobeurs Kraken de aandelenmarkt onderzoekt. Het bericht is volgens het financiële nieuwsbedrijf gebaseerd op een bron die bekend is met de situatie.

Dit initiatief markeert een belangrijke verschuiving in de cryptowereld. Als deze plannen worden gerealiseerd, zou Kraken de eerste Amerikaanse cryptobeurs zijn die aandelen en beursgenoteerde fondsen aanbiedt, waaronder in de toekomst mogelijk een bitcoin ETF.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin beurs zet ambitieuze stap naar aandelen en ETF

De Amerikaanse cryptobeurs is volgens het Bloomberg bericht van plan om zijn handelsdiensten uit te breiden in 2024. Deze lancering zal plaatsvinden via een nieuwe divisie van het handelsplatform genaamd Kraken Securities.

Deze uitbreiding van Kraken zal zich concentreren op zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk. Om deze ambitieuze stap te realiseren heeft Kraken Securities naar verluidt al de benodigde vergunningen bemachtigd in het Verenigd Koninkrijk. De goedkeuringen in de Verenigde Staten bevinden zich nog in een lopend stadium.

Kraken blijft daarnaast vastbesloten om bij te dragen aan de wereldwijde adoptie van crypto. Het is van plan om zijn crypto assortiment verder uit te breiden.

“Kraken onderzoekt altijd hoe het de wereldwijde adoptie van cryptocurrencies kan stimuleren. Hoewel we geen commentaar kunnen geven op geruchten of speculaties, zijn we op zoek naar manieren om ons aanbod te verbreden en te verbeteren, zodat klanten veilige en naadloze toegang blijven houden tot de volledige productsuite van Kraken.”

Advertisement

Belangrijke licenties voor cryptobeurs Kraken

Deze aankondiging komt op een moment dat Kraken zijn inspanningen om wereldwijd actief te zijn verhoogt. Vooral in reactie op de groeiende regelgevende druk in de Verenigde Staten. Eerder dit jaar moest de cryptobeurs zijn stakingsdiensten stopzetten voor Amerikaanse klanten. Ook werd er een boete betaald van $30 miljoen aan de Securities and Exchange Commission (SEC).

Kraken zet tegelijkertijd belangrijke stappen richting de Europese markt. Het heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de recentelijk verkregen licenties van de centrale banken van Ierland en Spanje. Deze licenties stelt het handelsplatform in staat om zijn cryptodiensten aan te bieden aan de Ierse- en de Spaanse bevolking.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement