Ledger-CEO: vertrouw niemand met je bitcoins

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Ledger-CEO: vertrouw niemand met je bitcoins

Foto: masaneh/Shutterstock

De afgelopen maanden stond naast in het teken van een recordaantal hacks ook in het teken van counterparty risk. Doordat de crypto-markt hard is gedaald zijn veel crypto-bedrijven financieel in de problemen gekomen. Dat resulteerde in confiscaties van cryptocurrencies op sommige platformen. Dat hielp immers met het voorkomen dat deze partijen failliet gaan. Volgens de topman van hardware wallet-maker Ledger kun je beter geen enkele derde partij je coins toevertrouwen.

Derde partijen zijn een risico

Ledger-CEO Paul Gauthier sprak met Cointelegraph op de Surfin’ Bitcoin-conferentie van dit jaar. De problemen met derde partijen hebben volgens hem crypto-investeerders geleerd dat ze niet zouden moeten vertrouwen op derde partijen voor het bewaren van hun tokens. Je weet als investeerder namelijk niet wat deze bedrijven hiermee doen.

De afgelopen maanden is dat meer gebleken dan ooit in de geschiedenis van de crypto-industrie. Bij een groot aantal bedrijven was het ondanks blockchain-technologie niet altijd duidelijk wat de stand van zaken was. Zo bleek de crash van Terra (LUNA) en het omliggende ecosysteem een soort ‘inside job’ te zijn.

Crypto-hedgefonds Three Arrows Capital wist een gevaarlijk grote hoeveelheid geld te lenen omdat het een goede reputatie had. Hetzelfde gold eigenlijk voor de crypto-bank Celsius, die nu in financiële moeilijkheden verkeert. Als je account op een DeFi-platform gehackt wordt is dit eigenlijk ook een vorm van counterparty risk.

Hardware crypto wallets zijn verantwoordelijker

Gauthier benadrukt dat je met een hardware wallet deze problemen niet hebt, omdat je dan zelf verantwoordelijk bent voor je eigen private keys. Hij beaamt dat Ledger inderdaad heeft geprofiteerd van alle chaos doordat meer mensen het nodig vonden om een hardware wallet van het merk aan te schaffen:

Veel mensen zitten nog steeds in de Web 2-wereld, omdat ze in de ‘Matrix’ willen blijven waar ze geen controle hebben over wat ze doen. [Daar] klik je gewoon op ‘ja’, waarna iemand anders je problemen voor je oplost. Dat is niet hoe je vrijheid verdient. Daar moet je verantwoordelijkheid voor op je nemen.

Hij benadrukt dat crypto meer kan zijn dan slechts een manier om geld te verdienen. Je kunt er ook financiële vrijheid mee behalen en de controle over je activa terugkrijgen. Het geeft veel geld uit aan het onderwijzen van wetgevers, zodat de technologie beter gebruikt kan worden om mensen meer vrijheid te geven.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie