Timo Bult Timo Bult
18/04/2019 13:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2019 13:30

Mysterieuze tweet Binance hint naar lancering Binance Chain

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Een mysterieuze tweet van de cryptocurrency exchange Binance doet vermoeden dat het Binance Chain eindelijk live is. Het lange wachten op Binance DEX, de gedecentraliseerde cryptocurrency exchange, is daarom misschien wel snel afgelopen.

Vandaag is er een nieuw genesis block geboren.

Wie is er klaar voor?

Een genesis block is het eerste block van een blockchain. En aangezien Binance al vaker heeft aangegeven dat het van plan is om een eigen blockchain te lanceren, zou dit wel eens kunnen betekenen dat Binance Chain officieel live is.
En daarmee kan worden gesteld dat de lancering van Binance DEX er ook aan zit te komen. Binance DEX is de gedecentraliseerde versie van de Binance cryptocurrency exchange. Een gedecentraliseerde exchange biedt verschillende voordelen, vooral op het gebied van beveiliging. Zo krijgen traders een eigen private key. Normaal gesproken beheren cryptocurrency exchanges deze keys zelf, wat een beveiligingsrisico vormt.
Eerder werd de testversie van de exchange al gelanceerd. Daarnaast zou de CFO van Binance, Wei Zhou, tijdens de Paris Blockchain Week hebben gezegd dat Binance een “game-changing” platform zal gaan lanceren, “ergens aan het eind van deze maand.” Het begint er dus steeds meer op te lijken dat Binance DEX dan toch eindelijk gelanceerd zal gaan worden.

Cryptobeurs Kraken zet in op nucleaire energie in VS en Europa
Cryptobeurs Kraken zet in op nucleaire energie in VS en Europa

Het groeiende succes van Binance

Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van dagelijks handelsvolume. Lang is Binance een traditionele cryptocurrency exchange geweest, maar de laatste maanden begint de exchange uit te breiden.
Zo lanceerde het Binance Coin (BNB), de native cryptocurrency die binnen het Binance ecosysteem gebruikt wordt. BNB zal bijvoorbeeld de handelsvaluta worden voor Binance DEX.
Daarnaast wordt BNB ook gebruikt voor Binance Launchpad. Dit is een platform waarop beginnende cryptocurrency-projecten hun Initial Coin Offering (ICO) kunnen houden. Echter kunnen niet alle projecten hier aan meedoen, Binance selecteert namelijk zelf welke projecten mee mogen doen. Het is waarschijnlijk hierom dat het platform een succes is, aangezien er vrijwel alleen maar betrouwbare projecten meedoen waardoor oplichting tot het minimum wordt beperkt.
Door het succes van Binance Launchpad, de lancering van Binance DEX en de positieve toekomst van Binance is BNB flink in waarde toegenomen. Binance Coin staat op de zevende plek op basis van marktkapitalisatie, en steeg in de afgelopen 24 uur met ruim 6%. Met een waarde van bijna $21 is BNB sinds begin december 2018 met 300% in waarde toegenomen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie