Kevin Schijven Kevin Schijven
12/03/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/03/2019 06:00

Samsung onthult blockchain en cryptocurrency wallet voor Galaxy S10 telefoons

Nieuws
samsung_onthult_blockchain_en_cryptocurrency_wallet_voor_galaxy_S10_telefoons

Samsung heeft de cryptocurrency-wallet van de nieuwe Galaxy S10-telefoons onthuld, genaamd Samsung Pay, zo meldt de Zuid-Koreaanse mediasite Donga op 8 maart.
De nieuwe Samsung Galaxy S10-smartphones werden op 20 februari voor het eerst onthuld. Hoewel er al eerder geruchten waren dat de nieuwe toestellen cryptocurrency zouden ondersteunen was het nog niet duidelijk op welke manier.
Op 20 februari werd het bekend dat de smartphones geleverd worden met Samsung Knox, een functie waarmee gebruikers hun private keys kunnen opslaan. Een week later werd tijdens de Mobile World Congress bekend gemaakt dat de S10-toestellen vier tokens zouden ondersteunen.
Dat waren bitcoin (BTC), ethereum (ETH), COSMEE (COSM) en enjin (ENJ). Echter volgens Donga is tijdens de onthulling van Samsung Pay geen bitcoin te zien. De Samsung blockchain-wallet zou alleen ondersteuning bieden voor ether en andere ERC-20 tokens.
De nieuwe toestellen zullen initieel vier gedecentraliseerde applicaties (dApps) ondersteunen: COSMEE, enjin, CryptoKitties en CoinDuck. COSMEE is een dApp voor de cosmetische- en schoonheidsindustrie waarmee gebruikers COSM-tokens kunnen verdienen en uitgeven.
Enjin is een gaming-gerelateerde cryptocurrency. De Enjin Wallet kan ERC-20 tokens versturen en ontvangen alsmede ERC-1155 crypto game assets. De prijs van de enjoin coin schoot met ruim 550% omhoog na de aankondiging van de samenwerking met Samsung.
CryptoKitties is een van de eerst spellen die draait op blockchain-technologie. Het project heeft al meer dan $28 miljoen opgebracht. Coinduck is een dApp die het mogelijk maakt om betalingen te doen bij ondernemers met behulp van een QR-code. Het ondersteunt momenteel alleen ethereum.
Eind januari werd al gespeculeerd dat de S10-telefoons Samsung Pay zullen gebruiken. Of en wanneer bitcoin ondersteund zal worden is momenteel nog onbekend.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie