PremiumAAVE koers-analyse: Zet de trend omhoog door?

AAVE heeft vandaag een prachtige stijging achter de rug van maar liefst 8%. In deze rubriek kijken we naar fundamentele redenen die de stijging kunnen verklaren. Daarnaast analyseren we de koers op basis van technische analyse zodat je een doordachte beslissing kunt maken om AAVE te kopen of juist te verkopen.

Een van de hardste stijgers van de dag is vandaag Aave (AAVE). De coin steeg in de afgelopen 24 uur met ongeveer 8%. In de afgelopen zeven dagen wist de coin zelfs met ongeveer 10% toe te nemen. Door de stijging staat AAVE op de 49e plaats op basis van marktwaarde.

Wat is Aave?

Aave is een platform waarop gebruikers verschillende cryptocurrencies en stablecoins kunnen lenen en uitlenen en is op de Ethereum (ETH) blockchain gebouwd. De leningen die de gebruikers aangaan worden betaald uit opgebouwde reserves, ook wel liquiditeitspools genoemd. De rente die de gebruiker betaald hangt ook af van hoe vol deze pool is. Andere gebruikers kunnen deze pools vullen door hun eigen cryptocurrencies uit te lenen. Dit doen zij door hun coins in de pool te stoppen. Degene die de coins uitleent wordt hier natuurlijk ook voor beloond. Mochten er veel coins in de pool zitten dan zal degene die coins leent weinig rente betalen en vice verse. De AAVE token wordt bij het platform gebruikt om bepaalde keuzes te maken en te stemmen op de toekomst van het project.

Waarom stijgt AAVE in waarde? 

Een mogelijke reden van de stijging zou deze thread kunnen zijn op het Twitter account van Aave. Hierin worden verschillende updates en verbeteringen aan het platform beschreven. Een van de terugkerende thema’s in deze thread is het feit dat de cross-chain governance is aangepakt. De reacties onder de thread lijken allemaal erg positief. Dit is dus een update die volgers en investeerders graag wilde zien. 

Tevens zijn er nog een aantal nieuwe coins gelist op het platform van Aave heeft het team aangegeven in de post. Het gaat hier om: GHST, BAL, CRV, DPI, LINK, & SUSHI. 

Technische analyse

AAVE zit helaas al voor een langere tijd al in een neerwaarts trendkanaal. Toch zien we nu dat de onderkant van het kanaal net getest is. Dit punt is vaker getest en heeft vaker als steun gefungeerd. Dit wilt zeggen dat investeerders dit niveau ook strak in de gaten houden. Bij de afgelopen retest schoot de koers daarom ook weer een stuk omhoog. De twee voorgaande keren dat dit niveau werd getest zagen we een stijging die ons helemaal naar de bovenkant van het kanaal bracht. Dit zou mogelijk dit keer ook kunnen gebeuren als de geschiedenis zich herhaalt. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?

In het Crypto-insiders Discord kanaal voor leden bediscussiëren we het crypto nieuws en zullen we verdere updates met jullie blijven delen. Hier zullen ook additionele technische analyses worden gedeeld over de coins die in deze rubriek worden behandeld. Overweeg jij een positie te nemen in AAVE? Neem via het Discord kanaal contact op met een van onze analisten en crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Laatste Nieuws

Volgende artikel