Wessel Kersting Wessel Kersting Wessel Kersting
15/07/2022 06:06 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:20 Columns

Bitcoin analist: Dit model toont interessante niveaus (+MATIC analyse)

icon-columns
Columns
Bitcoin analist: Dit model toont interessante niveaus (+MATIC analyse)

Foto: 4kclips/Shutterstock

Gister bleef het qua nieuws rustig omtrent bitcoin (BTC). Toch konden we, op basis van een aantal factoren, opmaken waarom de huidige bitcoin crash anders is dan die in 2018. Daarnaast kwam JPMorgan met een rapport over bitcoin mining, waarin stond dat het produceren van een bitcoin veel goedkoper is geworden. Normaal zou dit goed nieuws zijn, echter geeft een JPMorgan topman aan waarom dit wellicht niet het geval is.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

De bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 2% gestegen en sinds middennacht met 0,3% gestegen. De BTC prijs is op het moment van schrijven $20.540 op crypto exchange Coinbase en €20.540 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 3%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $392 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,2%.

Advertisement

Interessante indicator laat mogelijke piek zien

Vandaag nemen we een kijkje naar de bitcoin koers met behulp van de Visible Range Volume Profile (VPVR). Deze indicator laat het handelsvolume over een bepaalde periode zien. Hierbij zijn significante niveaus af te lezen die gebaseerd zijn op het volume. Vraag en aanbod is hiermee inzichtelijk gemaakt op de grafiek.

Zoals we op de onderstaande grafiek zien, liggen de Value Area High (VAH) (rode lijn) en Value Area Low (VAL) (groene lijn) op $22.000 en $19.100 respectievelijk. Volgens de indicator zijn dit dus mooie momenten voor mogelijke koop- en verkooporders. De koers maakte deze week een stuiter op de groene lijn, veel investeerders stonden al klaar om in te stappen.

Het lijkt erop dat de koers weer richting de bovenkant van het model stijgt. Dit is een belangrijk niveau. De vorige piek eindigde rond dit niveau, dus hier ligt veel weerstand en mogelijk wordt bitcoin hier weer afgewezen. Het model toont ook aan dat hier veel volume ligt en staan er mogelijk veel verkooporders klaar rond deze prijs.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Premium crypto analyse van de dag: MATIC

In de Discord community werd op 17 mei een analyse gedeeld van de polygon (MATIC) koers. Daarop werd een instapzone tussen de $0,30 en $0,40 aangegeven. Nadat MATIC daalde, kwam de koers precies in deze zone terecht. In de volgende analyse werd aangegeven dat MATIC naar $0,65 zou kunnen stijgen en vervolgens $0,69 en dat gebeurde ook. De koers is dus over de afgelopen weken, zoals verwacht, met ruim 60% gestegen.

Wil jij ook dit soort analyses ontvangen? Neem dan een kijkje in de Premium omgeving van Crypto Insiders. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen.

afbeelding 1: Bovenstaande MATIC analyse is op 28 juni 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.
🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Ook hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, onlangs een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze video is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement