Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de wereld op z’n kop

20

De koers van Bitcoin staat absoluut stil. Inmiddels begeven wij ons al ruim 2 maanden in de zone van $6.000-$7.000. Het is jaren geleden dat de koers zo saai was. De aandelen en obligatiemarkten zijn een stuk interessanter met de volatiliteit van de afgelopen maanden als gevolg van de onzekerheden op internationaal politiek vlak, de importheffingen en de gerapporteerde resultaten over Q3 door grote bedrijven. Terwijl er overal op de wereld een hoop aan de hand is staat de koers van Bitcoin letterlijk stil. Op Bitfinex hebben we een aantal keer een 24-uur volume gehad van onder de $100.000.000. Dit is laag. Heel laag. Als Bitcoin een stad zou zijn dan waren de straten leeg terwijl een gure wind een krant door de lucht blaast met daarop een artikel dat Bitcoin de $20.000 behaalde; die goede oude tijd!

Op Coinbase hangt de koers tegen de top van de descending triangle, op Bitfinex is de koers er langzaam doorheen gesukkeld. Geen volume, geen beweging, gewoon langzaam vooruit met een steeds lager wordende volatiliteit. De 20- en 50-dagen moving average komen zelfs samen om nog maar eens te benadrukken dat de straten in Bitcoinland echt leeg zijn!

Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_wereld_op_zn_kop_afbeelding_1Afbeelding 1: dagelijkse koers van Bitcoin – Coinbase

De afgelopen weken hebben we al genoeg gesproken over dit scenario, maar nog even kort opsommend:

  • Het is normaal dat volume opdroogt aan het einde van een groot patroon omdat traders voorzichtiger worden.
  • Het feit dat de descending triangle nog niet naar beneden is uitgebroken is een bullish signaal maar aangezien de trend bearish is blijft de kans op een bull trap groot.
  • Het vertrouwen in de markt is naar mijn mening te laag voor de start van een gezonde en langdurige rally op dit moment.
  • Dit. is. saai.

Terwijl de koers van Bitcoin stil staat is het een leuk moment de grafiek van Bitcoin eens om te draaien. Even wat instellingen aanpassen op tradingview en tadaaaa, zie het resultaat hieronder!

Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_wereld_op_zn_kop_afbeelding_2Afbeelding 2: dagelijkse koers Bitcoin – Coinbase (inverted)

Kijkend naar afbeelding 2 ziet het plaatje er redelijk bullish uit. De koers bevindt zich in een ascending triangle en vindt op dit moment support op de stijgende trendlijn van de ascending triangle evenals de 20-dagen en de 50-dagen moving average. Op basis van deze grafiek zou ik long gaan met een stop loss net iets onder de 50-dagen moving average en de stijgende trendlijn van de ascending triangle! Kijkend naar het grotere plaatje lijkt de dip van december tijdelijk en heeft de koers zich goed hersteld. De Stoch-rsi op de dagelijkse grafiek zit wat aan de hoge kant maar op de wekelijkse grafiek bevindt de oscillator zich meer aan de onderkant en is er veel ruimte voor een opwaartse swing.

Hoewel de grafiek er bullish uit ziet valt wel op dat de koers de laatste tijd lagere ‘highs’ heeft gemaakt, het volume opdroogt en moeite heeft door de weerstand van $6.000 heen te gaan maar een break door de $6.000 zou de weg vrij maken naar boven.

Ok, terug naar de realiteit. Het feit dat de grafiek uit afbeelding 2 er redelijk bullish uit ziet zegt natuurlijk een hoop over de huidige situatie. Ik zeg het al weken en herhaal het nog maar eens: men dient zeer voorzichtig te zijn in een markt als deze. Op de korte termijn is er – door de zijdelingse koers – geen duidelijke trend zichtbaar, maar op de iets langere termijn is de trend nog steeds bearish. Het is natuurlijk leuk om te lezen als een of andere analist (of rijke investeerder) met veel volgers zegt dat we de bodem hebben bereikt en het levert uiteraard veel lezers op maar val hier alsjeblieft niet zomaar voor. Dit soort uitspraken bevatten weinig inhoud en de kans op een bull trap is, zoals ik al eerder zei, zeer groot en wordt vaak vergroot door dit soort ‘heldhaftige’ uitspraken. Ik hoop ten zeerste, voor de mensen die de afgelopen tijd veel kapitaal hebben verloren, dat we onszelf binnenkort weer in een flinke bull run begeven maar wishful thinking hoort niet thuis in de financiële markten. De trend is bearish en deze trend is nog niet gebroken. Op naar weer een nieuwe week!

Goed weekend allemaal!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.885,62 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.819,59 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.759,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.858,07 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.938,59 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.086,70 Kopen
Laatste nieuws