wekelijkse_bitcoin_analyse_david_zakt_bitcoin_weer_door_het_ijs

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: zakt bitcoin weer door het ijs?

30

Met een wekelijks volume van minder dan $900 miljoen op Bitfinex was het afgelopen week heel erg stil in Bitcoin-land. Na de plotselinge koersval heeft de koers nagenoeg niet bewogen en hebben koersbewegingen zich beperkt tot $50-100. Hoewel de koers vandaag weer iets is gezakt en daarmee onder het support van de 50 ema is gekomen heeft de koers direct haar support gevonden op de $3.750. In afbeelding 1 heb ik met de roze lijn weergegeven hoe het weerstandsniveau van $3.750 van de afgelopen weken op dit moment een support vormt voor de koers zoals dit ook vijf dagen geleden gebeurde.

wekelijkse_bitcoin_analyse_david_zakt_bitcoin_weer_door_het_ijs_grafiekAfbeelding 1: dagelijkse grafiek bitcoin met 50 dagen EMA

Hoewel het gehele klimaat en de huidige zwakte in de koers bearish zijn hou ik nog steeds vast aan de long positie. Er is uiteraard een hoop te zeggen voor het feit dat er zich een bear flag lijkt te vormen op de dagelijkse grafiek en tevens op de wekelijkse grafiek beginnen de momentum indicatoren bearish om te rollen. Toch zie ik in al dit onheil wat positiviteit en dat komt vooral omdat er bijna tot geen kracht zit in de koersval van afgelopen dagen en we ons nog steeds op support bevinden. Het klopt dat de bulls zich niet laten zien op het moment maar tegelijkertijd hebben de bears nu ook geen grip op de koers en dat terwijl we nog steeds in een bear trend zitten! Daarnaast heeft de koers van bitcoin (BTC) de afgelopen weken ook steeds hogere lows gemaakt en lijkt er zich een ascending triangle te vormen (een bullish patroon). Hoewel ik gematigd positief ben blijf ik uiteraard extreem op mijn hoede en verval ik niet in naïviteit. De trend is bearish en long posities moeten dus zeer voorzichtig worden behandeld. De huidige koers setup met bijbehorende patronen biedt echter goede handvatten om door dit onzekere klimaat te navigeren. Indien de koers door het support van $3.750 zakt zal ik vanaf de $3.690 gefaseerd mijn long posities verkleinen om zo de risico’s te beperken. Mochten we door het support op de $3.750 zakken dan is de kans relatief groot dat we een test gaan meemaken van de stijgende rode trendlijn. Dit komt ongeveer overeen met een koersniveau van $3.500. Zakken we hierdoor heen dan is het alle hens aan dek en zal ik zeer waarschijnlijk alle long posities afsluiten maar dit is afhankelijk van het volume en de snelheid van de koersdaling. Omdat de downside op dit moment vrij helder is, het volume laag, de dagelijkse RSI oversold en we ons op (al is hij flinterdun!) support bevinden ga ik de bulls toch een kans geven! Komende week wordt denk ik niet zo saai als deze want welke kant we ook opgaan, zodra de koers een keuze maakt zal het volume snel toenemen!

Tot volgende week!

+
Satos

9/10

€9.912,13 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.862,82 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.785,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.890,88 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.984,53 Kopen
Laatste nieuws