Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Alibaba gaat blockchain gebruiken voor de supply chain

De Chinese e-commerce gigant Alibaba, het Chinese equivalent van Amazon, is van plan blockchain-technologie toe te passen op haar internationale toeleveringsketen, zo meldt een persbericht in de People’s Daily op 6 maart.

Liu Song, vicepresident van Alibaba, zegt dat blockchain-technologie de oplossing is voor de complexe supply chains van het bedrijf. De oplossing zorgt ervoor dat het bedrijf een beveiligd en gesloten systeem op kan zetten dat gekoppeld is aan lokale overheden.

- Advertentie -

Tevens wil het bedrijf technologieën als Internet of Things (IoT) en kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om de toeleveringsketens te verbeteren.

Jack Ma, oprichter en voorzitter van Alibaba, zei vorig jaar oktober al dat hij aandacht besteedt aan bitcoin (BTC) en blockchain met als doel een samenleving zonder de noodzaak van contant geld.

Het gebruik van blockchain-technologie op toeleveringsketens wordt steeds populairder. Zo kondigde TradeLens in november aan blockchain te gaan gebruiken voor de verbetering van supply chains in de scheepvaart.

IBM kondigde in oktober het gebruik van blockchain aan voor de supply chain van voedselproducten. Ford en IBM kondigde twee maanden geleden aan blockchain-technologie toe te passen op de toeleveringsketen van kobalt uit Congo. Rwanda maakte vorig jaar een dergelijke aankondiging voor deze zogeheten ‘conflictmineralen.’

Emmanuel Macron, president van Frankrijk, pleitte twee weken geleden voor het gebruik van de technologie voor de toeleveringsketen van landbouwproducten in Europa.

Uit een recent onderzoek van KMPG, een van de “Big Four” accountancy bedrijven, blijkt dat 41% van de wereldleiders in de technologie-industrie blockchain-technologie wil gaan toepassen in de komende drie jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.190,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.160,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.221,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.227,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.243,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.160,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.190,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.221,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.227,80 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.243,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...