Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
25/08/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2023 19:00

Bedenker wereldberoemd Pong spel ziet mooie toekomst voor crypto 

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pong-game-crypto-web3

Foto: Shutterstock/Tinxi

Nolan Bushnell is niet zomaar iemand. Hij is de uitvinder van het wereldberoemde spel Pong en de oprichter van de Amerikaanse spelcomputer maker, Atari. Onlangs deelde hij zijn enthousiasme over de toekomst van crypto.

Bushnell was te gast als spreker bij het Digital Entertainment Leadership evenement in Hong Kong op 25 augustus. Nolan is op het moment CFO van het Web3 gaming bedrijf Moxy.io. Het bedrijf presenteert zichzelf als een oplossing die de kloof tussen Web2 en Web3 overbrugt zonder de kern gameplay te veranderen. Door zowel competitie als beloningen te combineren, beoogt Moxy gamers een meer inclusieve esports ervaring te bieden.

Bushnell liet zich uit over de toekomst van gaming. Daarin ziet Nolan met Web3 ongekende mogelijkheden. Samen met blockchain kunnen spelers onderdelen van een virtuele wereld gaan bezitten. Dit kan leiden tot echte winsten voor de spelers en creëert een nieuwe economie rondom virtuele goederen. Spelers kunnen daarnaast eigendomsrechten op hun virtuele items hebben, wat betekent dat ze er volledige controle over hebben. Daarnaast biedt volgens Nolan blockchain door zijn onveranderlijkheid de beste mogelijkheden om bots in online games tegen te werken.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Multiplayer revolutie

Yat Siu was een andere spreker op het evenement. Hij is mede-oprichter van Animoca Brands, een game softwarebedrijf in Hong Kong dat de focus legt op blockchain en kunstmatige intelligentie (AI). Siu merkte op dat games zich steeds meer focussen op het multiplayer aspect. Daarin is volgens hem erg veel potentie om gameplay van bepaalde economishe zaken te voorzien.

Advertisement

Ubisoft omarmt blockchain

Dat blockchain steeds populairder wordt onder game studios is terug te zien in de stappen die grote game studios op het moment zetten. Ubisoft, de gerenommeerde uitgever achter hits zoals Assassin’s Creed, kondigde vorige maand aan dat het binnenkort een blockchain-gebaseerde roleplaying game (RPG) zal introduceren genaamd “Champions Tactics: Grimoria Chronicles”. Dit spel wordt gelanceerd op de Oasys (OAS) blockchain en zal beschikbaar zijn voor PC. Hoewel details zoals gameplay en screenshots nog niet bekend zijn, heeft Ubisoft wel een teaser trailer vrijgegeven. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement