Erik Juffermans Erik Juffermans
23/02/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2023 18:00

BUSD stablecoin keldert kort naar 20 cent op Binance

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La stablecoin BUSD cae brevemente hasta los 20 céntimos en Binance

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Vanwege een reusachtig market sell order daalde de prijs van BUSD, de stablecoin van Binance, kortstondig naar 20 cent. De koersprijs herstelde zich snel terug naar 1 dollar per BUSD. Het betrof het BUSD/DAI handelspaar. BUSD werd vorige week door de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) beschuldigd een ongeregistreerd effect te zijn. 

Crypto Ontbijt: Airdrop Ethereum project, crypto regels VK en meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance stablecoin dipt naar 20 cent

De reden voor de significante dip was een market sell order van 647 duizend dollar. Vervolgens steeg de waarde van BUSD weer snel tot 1 dollar. Handelaren profiteerden van de fikse korting, en konden de goedkope BUSD vervolgens weer op andere exchanges verkopen met een winst. Wat duidelijk is, is dat er weinig liquiditeit beschikbaar is momenteel. Met een gezonde liquiditeit zijn dergelijke gebeurtenissen zeer onwaarschijnlijk. 

Paxos en BUSD in de problemen

Paxos, het bedrijf dat BUSD namens Binance uitgeeft, werd eind vorige week door de SEC in het vizier gehaald. BUSD zou namelijk kwalificeren als ongeregistreerd effect. Paxos ontkende alle claims van de SEC, maar stopte wel per direct met het uitgeven van nieuwe BUSD. 

Ook begon het bedrijf met het burnen, of uit de circulatie halen, van BUSD. Dit zou een reden kunnen zijn voor het gebrek aan liquiditeit wat de dip op het BUSD/DAI paar mogelijk maakte. De CEO van Paxos maakte eerder bekend in een constructief gesprek te zijn met de SEC over een compromis. Maar hij zei ook bereid te zijn de positie van Paxos in een rechtszaak te verdedigen mocht dit nodig zijn.

Daarnaast beëindigt Paxos alle relaties met Binance. Dit zou echter niks te maken hebben met de beschuldigingen van de SEC. Of deze kortstondige vrije val van BUSD een voorbode is van wat er nog komt valt nog te bezien. Wel is duidelijk dat BUSD in een penibele situatie zit. 

De beschuldigingen van de SEC zijn niet enkel een aanval op BUSD, maar op de stablecoin industrie in zijn geheel. De industrie wankelt en ook USDC van Circle daalde in marktkapitalisatie. Vooralsnog lijkt USDT het sterkst uit de strijd te komen. Tether zag zijn marktaandeel juist toenemen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie