Timo Bult Timo Bult
30/08/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 17:15

Cardano (ADA) ecosysteem flink gegroeid sinds mei in aanloop naar smart contracts

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano (ADA) ecosysteem flink gegroeid sinds mei in aanloop naar smart contracts

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Over twee weken is het eindelijk zover. Als alles goed verloop zal Cardano (ADA) eindelijk smart contracts krijgen na de Alonzo update. Inmiddels staan steeds meer projecten in de startblokken om op het netwerk te lanceren. De groei van deze projecten is sinds mei dit jaar opvallend.

Ondanks dat Cardano dus nog eigenlijk grotendeels niet operationeel is, is de cryptocurrency al wel in de top terug te vinden. ADA is op dit moment de op twee na grootste cryptocurrency na bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). De hoge marktkapitalisatie van ADA zegt waarschijnlijk veel over de hoge verwachtingen bij investeerders.

Met de smart contracts die er aan zitten te komen bestaat de hoop namelijk dat Cardano serieus te concurrentie aan kan gaan met Ethereum. Maar daarvoor is natuurlijk wel nodig dat mensen en ontwikkelaars het platform ook daadwerkelijk gaan gebruiken waarvoor het bedoeld is; het ontwikkelen en uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties.

Veel projecten worden op dit moment ontwikkeld en dat lijstje is sinds mei flink gegroeid. Hoskinson deelde recentelijk een tweet met daarin alle projecten die voor Cardano worden ontwikkeld ofwel ADA onderdeel hebben gemaakt van hun diensten. In de tweet wordt de vergelijking gemaakt met mei 2021 en augustus 2021:

Het Cardano ecosysteem bestaat vooral uit nieuwe namen met decentralized finance (DeFi) applicaties als Kitty Party, Polyswap, Cardax en SundaeSwap. Zijn dit namen die we binnenkort de strijd aan zien gaan met namen als Uniswap en PancakeSwap? Hier en daar zien we echter ook wat bekende namen als Travala, Celsius en Trezor.

Vergeleken met mei lijkt het ecosysteem flink te zijn gegroeid. Het blijft afwachten of Cardano ook echt van de grond komt nadat de smart contracts hier zijn. Crypto Insiders houdt de situatie in ieder geval goed in de gaten!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie