Kevin Schijven Kevin Schijven
27/12/2021 11:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 11:45

Cardano en polkadot nemen leiding in groene markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cardano_en_polkadot_nemen_leiding_in_groene_markt

Foto: Shutterstock/Chinnapong

Terwijl bitcoin (BTC) momenteel stoeit met $51.000 en ethereum (ETH) met $4.100, zien we andere cryptocurrencies toch al flink aantrekken, ook onder de top 10 grootste altcoins. De totale marktkapitalisatie van alle crypto maakte gisteren een dipje naar $2,46 biljoen, maar komt vanochtend alweer op $2,53 biljoen uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grootste altcoins remmen af

Net als de ether koers, blijft de koers van Binance coin (BNB) momenteel schommelen rond hetzelfde niveau. De koers is al sinds donderdag in gevecht met de $550. Solana (SOL) kon afgelopen dagen nog stijgen, maar stoeit momenteel met $200 en het lukt nog niet om hier doorheen te breken. Ripple (XRP) zakte tijdens kerst, maar weet de afgelopen 24 uur stand te houden rond $0,92.

Terra maakte afgelopen nacht nog even een enorme sprong en pakte toen zelfs een nieuwe all-time high (ATH) van $103,3. Vervolgens kelderde de koers weer net zo hard omlaag, maar LUNA lijkt momenteel rond $100 stand te houden.

Cardano & Polkadot hardste stijgers top 10

Dan hebben we nog twee crypto in de top 10 die vandaag wel flink aantrekken. Cardano (ADA) was de afgelopen week al aardig aan het stijgen en vond tijdens kerst support rond $1,40. Afgelopen nacht kwam deze stijging in een behoorlijke versnelling terecht. De koers schoot vanochtend van $1,46 naar $1,59, een stijging van maar liefst 9%. ADA staat inmiddels bijna 30% in de plus ten opzichte van een week geleden en lijkt eindelijk uit de neerwaartse trend te breken waar de koers sinds begin september in zat.

Ook polkadot (DOT) staat inmiddels bijna 30% in de plus ten opzichte van een week geleden. De DOT koers maakte gisterenavond nog een flinke sprong en lijkt momenteel verder omhoog te schommelen. DOT stijgt met maar liefst 7,5% in de afgelopen 24 uur en komt vanochtend bij $31,61 uit.

Advertentie

Hardste stijgers altcoins top 100

Vlak buiten de top zien we dat polygon (MATIC) inmiddels ook bijna 30% in de plus staan ten opzichte van een week geleden en zelfs meer dan 70% ten opzichte van een maand geleden. MATIC bereikte afgelopen nacht nog een nieuwe ATH van $2,92 maar is sindsdien met 3% omlaag gecorrigeerd naar $2,83.

Dan vinden we nog een handjevol koersen die nog harder zijn gestegen dan de bovenstaande. Elrond (EGLD) schiet op het moment van schrijven met bijna 10% omhoog. Monero (XMR), helium (HNT), theta network (THETA) en aave (AAVE) staan alle vier zelfs zo’n 10 tot 11% in de plus vanochtend.

Aave staat inmiddels 56% in de plus ten opzichte van een week geleden en lijkt ook eindelijk uit zijn neerwaartse trend sinds de zomer uit te breken. Uniswap (UNI) staat zelfs 12,5% in de plus en komt momenteel op $19,2 uit. Kadena (KDA) is vandaag de hardste stijger in de top 100 crypto. KDA koers staat maar liefst 18% in de plus en 50% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie