Kevin Schijven Kevin Schijven
13/10/2022 09:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 09:08

Crypto in rood vóór CPI: LUNA, XRP, cardano en meer dalen hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt krijgt forse klap, dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: kkssr/Shutterstock

De crypto-markt wacht in spanning af op de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). De markt kan nog zeer volatiel worden vandaag. Echter zien we dat veel altcoins nu al forse klappen vangen. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies zakt met 2% naar $943 miljard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin dominantie stijgt

Bitcoin (BTC) hield in eerste instantie stand boven $19.000, maar op het moment van schrijven daalt de koers toch onder deze grens. Desondanks houdt bitcoin relatief sterk stand waardoor de dominantie van BTC stijgt. Het is echter mogelijk dat na CPI een uitbraak volgt, maar welke kant op?

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $19.990 op Coinbase en €19.560 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de min. Alhoewel de markt denkt dat bitcoin dicht bij zijn bodem zit, kan dit een langdurig process zijn:

Advertentie

Cardano en XRP zakken fors

Ethereum (ETH) houdt ook nog relatief sterk stand, al zakt de koers harder dan bitcoin. Het lukte ETH gisteren niet om $1.300 te heroveren en de koers zakt vanochtend naar $1.275. Daarmee staat ether vandaag 1,5% in de min.

Andere grote altcoins staan al een stuk dieper in het rood. Vooral ripple (XRP) en cardano (ADA) zakken flink. XRP kelderde vannacht met 6,5% en komt momenteel op $0,456 uit.

De ADA koers staat zelfs 8% in de min vandaag en tikte zojuist een $0,36 aan. Dat is de laagste prijs voor cardano sinds begin februari 2021, meer dan 20 maanden geleden.

Vitalik Buterin investeerde groots in nieuw Ethereum project
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 kleurt rood, behalve huobi token

Ook in de top 100 ziet het er momenteel somber uit. Vrijwel alle koersen kleuren rood. Ethereum classic (ETC), evmos (EVMOS), internet computer (ICP), axie infinity (AXS), chiliz (CHZ) en terra (LUNA) staan allemaal maar liefst 9% in de min vandaag. Lido (LDO) zakt zelfs met 10%, ethereumPoW (ETHW) met 11% en klaytn (KLAY) met 13%.

Toch is er een uitzondering te vinden op de markt. Huobi token (HT) blijft sinds de overname van de grote Aziatische exchange alsmaar stijgen. De HT token staat vandaag bijna 12% in de plus en inmiddels 73% in de plus deze week.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie