Roy van Krieken Roy van Krieken
15/07/2022 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2022 15:15

Crypto netwerk Celo was 24 uur offline

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto netwerk Celo was 24 uur offline

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

Het proof-of-stake (PoS) netwerk Celo (CELO) kampte gisteren en vandaag met grote problemen. Zo’n 24 uur lang was het netwerk volledig uit de lucht. Inmiddels lijken de problemen opgelost, want het netwerk draait weer naar behoren. Celo is een crypto netwerk dat gebruikers in staat stelt om met hun telefoonnummer crypto betalingen te doen. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Celo uit de lucht

Op Twitter bracht het team van Celo vandaag gebruikers van het netwerk op de hoogte. Het is naar eigen zeggen een uitvoerig onderzoek gestart om de oorzaken van de problemen te achterhalen en om deze in de toekomst te voorkomen. Daarnaast stelt het team dat dit de eerste keer is sinds april van 2020 dat het Celo netwerk tijdelijk uit de lucht was.

“Update: Celo validators hebben de eerste uitval van het netwerk sinds de lancering van het mainnet op 22 april 2020 opgelost. Een grondige en versnelde technische analyse is aan de gang en details zullen snel worden gedeeld met de Celo gemeenschap.”

Op donderdag kwamen de eerste geluiden naar buiten dat er iets catastrofaal misging. Al snel werd echter duidelijk gemaakt dat gebruikers geen gevaar liepen om geldmiddelen te verliezen. Op dit moment is het Celo netwerk weer gewoon live. Dit gebeurde nadat het team van Celo een spoedupdate doorvoerde en de validators hun nodes tot de laatste versie hadden geupdate. 

Waren de problemen met Celo te voorkomen?

Op het Discord kanaal van Celo gaf een validator van het crypto netwerk aan dat de storing kenmerkend was van ‘kleine pijntjes’ die steeds vaker voor begonnen te komen. Desalniettemin blijft hij overtuigd van de fundamentals van netwerk. Het is tenslotte pas de eerste keer sinds 2020 dat het netwerk daadwerkelijk uit de lucht was.

Zelfs een van de grootste aanbieders van betalingsdiensten ter wereld, Visa, heeft in het verleden wel een storingen gehad, aldus de validator. Dat het Celo netwerk dus een keer tijdelijk uit de lucht is, betekent volgens hem niet direct het einde van Celo.

“Zelfs Visa heeft de afgelopen twee jaar te kampen gehad met netwerkuitval, ondanks het feit dat het al meer dan 60 jaar marktleider is op het gebied van betalingen”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie