Robin Hazekamp Robin Hazekamp
02/06/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2023 10:15

‘Elon Musk manipuleerde dogecoin koers’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Elon Musk manipuleerde dogecoin koers'

Foto: kavi designs/Shutterstock

De aftredende Twitter CEO wordt aangeklaagd voor het beïnvloeden van de koers van dogecoin (DOGE). De rechtszaak begon in juni 2022, maar wordt nu aangepast vanwege Musks nieuwe acties.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin koers beïnvloed

De aanklagers hebben een amendement verzocht om hun rechtszaak aan te passen. Volgens de aanklagers heeft Musk zijn reikwijdte op sociale media gebruikt om de koers van DOGE te beïnvloeden. Volgens hun nieuwe amendement heeft Musk zijn sociale media samen met zijn publiciteitsstunts gebruikt om de koers te beïnvloeden. De rechtszaak die begon in juni 2022 is nu al twee keer aangepast, gebaseerd op nieuwe ontwikkelingen. Onder die nieuwe ontwikkelingen valt het aantreden van Elon Musk als Twitter CEO. Als nieuw bewijs wordt het aanpassen van het Twitter logo naar het dogecoin logo door Musk gebruikt. 

Volgens de aanklagers kan de fraude worden beschreven als “een groepsactie op het gebied van effectenfraude die voortkomt uit een opzettelijke poging tot marktmanipulatie en handel met voorkennis door ‘s werelds rijkste man, Elon Musk, die de huidige popcultuur gebruikte om zichzelf en zijn bedrijven te bevoordelen en en zijn fortuin te vergroten, ten koste van kwetsbare Amerikanen waaronder oorlogsveteranen, arbeiders en ouderen.” Volgens de aanklagers is de munt de medeverantwoordelijkheid van de U.S. Securities and Exchange commission (SEC), die volgens hen had moeten ingrijpen.

Advertentie

Elon Musk beweert onschuldig te zijn

Volgens Musk kunnen zijn acties niet als fraude worden aangewezen. De topman omschrijft zijn acties als onschuldig en zei dat zijn acties, het posten van “grappige plaatjes” en “betogingen van steun op Twitter” niet als illegaal kunnen worden gezien. De topman begon met het tweeten over dogecoin in 2019. Met zijn miljoenen volgers en enorme vermogen heeft hij door middel van tweets en stunts de prijs van DOGE flink kunnen beïnvloeden. Op de nieuwe aanpassingen van de rechtszaak heeft hij nog niet gereageerd.

Sinds zijn aantreden als Twitter CEO in 2022 is de koers van Twitter bijna 33% gedaald. Op 12 mei kondigde de multimiljardair aan om af te treden bij Twitter, maar aan het werk te blijven in de technische sector van het bedrijf. NBCUniversal’s voormalige directrice van marketing en partnerschappen, Linda Yaccarino, neemt de rol als CEO van hem over. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie