er_is_een_samsung_coin_patent_aangevraagd

Er is een “Samsung Coin” patent aangevraagd

Iemand in Zuid-Korea heeft aan aanvraag voor het handelsmerk “Samsung Coin” aangevraagd, maar het is niet Samsung zelf. Een zekere Kim Nam-jin heeft een trademark 5 (TM5) patent aangevraagd bij het Korean Intellectual Property Office (KIPO), dat blijkt uit de aanvraag ingediend op 10 juli.

De aanvraag is voor de Koreaanse alsmede de Engelse spelling van het woord en is gecategoriseerd onder technologie-gerelateerde termen als ‘downloadbaar elektronisch geldprogramma’, ‘elektronisch geldkaart’, ‘elektronisch versleutelingsapparaat’ en ‘IC-kaart met elektronische geldfunctie.’ Blockchain-technologie en cryptocurrency worden echter nergens genoemd.

Op 19 juli heeft technologiegigant Samsung tegen cryptocurrency nieuwssite CoinDesk gezegd dat zij niet achter de aanvraag zitten en dat Kim Nam-jin niet geaffilieerd is met het bedrijf. Een woordvoerder van Samsung zei: “we werken niet op deze manier.”

Het is niet de enige aanvraag die Kim Nam-jin heeft ingediend. Op 10 juli had hij tevens een aanvraag ingediend voor de “ThinQ” cryptocurrency-wallet, maar het bleek dat de Zuid-Koreaanse LG hem al voor was en op 2 juli er een aanvraag voor had ingediend.

Geruchten over een zogenaamde “Samsung Coin” ontstonden in april. Destijds had een anonieme bron tegen CoinDesk Korea gezegd dat Samsung een blockchain gebaseerd op Ethereum aan het ontwikkelen is en dat het bedrijf overweegt een eigen cryptocurrency uit te brengen.

Begin dit jaar onthulde Samsung de Galaxy S10 Series telefoons met een ingebouwde cryptocurrency wallet. In mei kondigde Samsung aan dat het deze functionaliteiten naar meer Galaxy telefoons gaat uitbrengen.

Hou jij de bitcoin-koers in de gaten? Crypto Insider David, onze eigen analist, heeft zijn visie weer in zijn wekelijkse analyse verwerkt. Zijn laatste stuk vind je hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.189,87 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.184,87 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.146,71 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.170,90 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.084,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.242,88 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.158,38 Kopen
Laatste nieuws