Kevin Schijven Kevin Schijven
28/02/2022 11:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2022 11:08

Ethereum, XRP en meer dalen flink, maar deze crypto stijgt

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Igor Faun/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond weer een forse duik en wederom zien we de meeste altcoins nog harder dalen. Gedurende nacht konden veel cryptocurrencies iets herstellen, maar de totale marktkapitalisatie staat alsnog zo’n 3% in de min en komt vanochtend op $1,8 biljoen uit.

Explosieve groei memecoins: een bubbel of blijvende waarde?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum koers maakt snelle duik

Ethereum (ETH) kon gisterenmiddag niet aan de $2.800 vasthouden en verloor iets later ook grip op de $2.750. Toen maakte de koers even snelle duik en zakte ether naar $2.600. Niet alleen daalde ETH hiermee harder dan BTC, de koers bleef gedurende nacht ook rond deze prijs hangen. Vanochtend duwde ETH tegen $2.650 aan, maar kon hier niet doorheen breken en valt nu terug naar $2.630.

Advertentie

SOL & ADA houden ’t best stand

Solana (SOL) maakte vanochtend een flinke sprong waardoor het de enige koers in de top 10 is die in het groen staat ten opzichte van 24 uur geleden, al is het minder dan 1%. SOL stoeit momenteel met $90. Onder de grootste crypto had cardano (ADA) de afgelopen tijd het relatief zwaar, maar herstelt vanochtend als een van de sterksten. ADA viel in eerste instantie naar $0,84, maar komt op het moment van schrijven weer bij $0,88 uit waarmee koers maar 1% in de min staat.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE, BNB, SHIB in het rood

Dogecoin (DOGE) zakte gisterenavond iets minder hard maar kon gedurende nacht nauwelijks herstellen. DOGE staat 2,2% in de min en komt op $0,124 uit. Binance coin (BNB) herstelt iets sterker, maar daalde gisteren ook harder. BNB staat 2,4% in de min en komt op $367,5 uit. Shiba inu (SHIB) toont een vergelijkbaar beeld maar staat al 3% in de min en komt op $0,0000238 uit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP, LUNA, AVAX, DOT dalen harder

Ripple (XRP) staat 3,2% in de min en schommelt rond $0,725. Terra (LUNA), staat alsnog 50% in de plus ten opzichte van een week geleden, maar zakt vandaag met 3,4% naar $74. Avalanche (AVAX) daalde zelfs met 6,1% en stoeit momenteel met $75. Polkadot (DOT) is echter de grootste verliezer onder de grootste crypto. DOT blijft dalen en zakt met 7% terug naar $17.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Top 100 hardste dalers

Chainlink (LINK), ceth (CETH), lido staked ether (SETH), okb (OKB), bitdao (BIT), eos (EOS), ecomi (ECOMI), gala (GALA) en maker (MKR) staan allemaal zo’n 5% in de min vanochtend. Voor osmosis (OSMO) is dat 6%. Curve (CRV), celsius (CEL), fantom (FTM), juno (JUNO) verliezen 7% van hun waarde. Harmony (ONE), tezos (XTZ) en thorchain (RUNE) staan zelfs 8% in de min. Convex finance (CVX) en radix (RDX) daalden in de afgelopen 24 uur het hardst en staan beide 9,2% in de min.

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

UNI dik in de plus

Toch hebben we ditmaal een paar uitzonderingen. Frax share (FXS) staat 2% in de plus, flow (FLOW) staat 2,5% in de plus en arweave (AR) zelfs 5,5%. Uniswap (UNI) kon gisterenavond hard stijgen terwijl de rest van de markt juist een duik maakte. UNI staat daarmee maar liefst 7,8% in de plus en komt op $9,79 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie