Rico Engelbarts
04/09/2018 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:33

Google maakt Ethereum analyse mogelijk met BigQuery

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Google_maakt_ethereum_analyse_mogelijk_met_BigQuery

Internetgigant Google gaat haar big data-analyse tools uitbreiden met de inclusie van gereedschappen voor de analyse van de Ethereum (ETH) blockchain. Google BigQuery maakt de Ethereum dataset beschikbaar voor het verkennen van smart contract analytics, zo laat het bedrijf weten in haar blog.
BigQuery maakt het mogelijk om historische ETH data te verkennen en te analyseren. Ethereum’s ETL project op GitHub bevat de complete source code die van de blockchains gehaald kan worden en in BigQuery kan worden gebruikt.
De aankondiging van ondersteuning voor de ETH blockchain komt enkele maanden nadat BigQuery al ondersteuning voor de Bitcoin (BTC) blockchain had uitgebracht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Toegankelijkheid voor blockchain data

Het doel van het project is om de data op de ETH blockchain toegankelijker te maken door het op de Google Cloud service beschikbaar te stellen. Hoewel ETH software APIs bevat voor functies die willekeurig gebruikt kunnen worden, zoals het bekijken van een wallet saldo, zijn API endpoints niet altijd beschikbaar voor alle data die op de blockchain bewaard is.
Zo zijn huidige API endpoints niet beschikbaar voor het analyseren van geaggregeerde blockchain data. BigQuery’s OLAP maakt dit echter wel mogelijk; op haar blog liet Google een voorbeeld zien van een tabel met Ether transacties en transactiekosten van de laatste 12 maanden, geaggregeerd per dag.

Advertentie

Smart contract analytics

BigQuery maakte het  al eerder mogelijk om transacties, transactie tijden en smart contract functies te analyseren. Een demonstratie liet zien hoe BigQuery gebruikt kon worden om een query uit te voeren met betrekking tot de identificatie van de meest gebruikte smart contracts, gebaseerd op transactiedata. Zo werd aangetoond dat de smart contracts voor het spel CryptoKitties de meest populaire ERC-21 smart contracten zijn, welke meer dan 2,3 miljoen keer gebruikt zijn.
Een voorbeeld van een andere beschikbare query geeft de 10 meest populaire tokens weer gebaseerd op transactievolume.
Het merendeel van de smart contract source code is vrij beschikbaar, wat het mogelijk maakt voor Google gebruikers om te achterhalen welke functies worden uitgevoerd door contracts gebaseerd op naam.
Het is onmiskenbaar dat de ondersteuning voor ETH blockchain een grote stap is voor de toegankelijkheid van smart contract analyse in BigQuery.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie