Google_maakt_ethereum_analyse_mogelijk_met_BigQuery

Google maakt Ethereum analyse mogelijk met BigQuery

6

Internetgigant Google gaat haar big data-analyse tools uitbreiden met de inclusie van gereedschappen voor de analyse van de Ethereum (ETH) blockchain. Google BigQuery maakt de Ethereum dataset beschikbaar voor het verkennen van smart contract analytics, zo laat het bedrijf weten in haar blog.

BigQuery maakt het mogelijk om historische ETH data te verkennen en te analyseren. Ethereum’s ETL project op GitHub bevat de complete source code die van de blockchains gehaald kan worden en in BigQuery kan worden gebruikt.

De aankondiging van ondersteuning voor de ETH blockchain komt enkele maanden nadat BigQuery al ondersteuning voor de Bitcoin (BTC) blockchain had uitgebracht.

Toegankelijkheid voor blockchain data

Het doel van het project is om de data op de ETH blockchain toegankelijker te maken door het op de Google Cloud service beschikbaar te stellen. Hoewel ETH software APIs bevat voor functies die willekeurig gebruikt kunnen worden, zoals het bekijken van een wallet saldo, zijn API endpoints niet altijd beschikbaar voor alle data die op de blockchain bewaard is.

Zo zijn huidige API endpoints niet beschikbaar voor het analyseren van geaggregeerde blockchain data. BigQuery’s OLAP maakt dit echter wel mogelijk; op haar blog liet Google een voorbeeld zien van een tabel met Ether transacties en transactiekosten van de laatste 12 maanden, geaggregeerd per dag.

Smart contract analytics

BigQuery maakte het  al eerder mogelijk om transacties, transactie tijden en smart contract functies te analyseren. Een demonstratie liet zien hoe BigQuery gebruikt kon worden om een query uit te voeren met betrekking tot de identificatie van de meest gebruikte smart contracts, gebaseerd op transactiedata. Zo werd aangetoond dat de smart contracts voor het spel CryptoKitties de meest populaire ERC-21 smart contracten zijn, welke meer dan 2,3 miljoen keer gebruikt zijn.

Een voorbeeld van een andere beschikbare query geeft de 10 meest populaire tokens weer gebaseerd op transactievolume.

Het merendeel van de smart contract source code is vrij beschikbaar, wat het mogelijk maakt voor Google gebruikers om te achterhalen welke functies worden uitgevoerd door contracts gebaseerd op naam.

Het is onmiskenbaar dat de ondersteuning voor ETH blockchain een grote stap is voor de toegankelijkheid van smart contract analyse in BigQuery.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.884,42 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.819,59 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.756,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.858,07 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.933,32 Kopen
Bitrush

6.4/10

€10.086,70 Kopen
Laatste nieuws