Rico Engelbarts
02/10/2018 15:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:45

Heeft Ethereum (ETH) nu het ergste achter de rug?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
heeft_ethereum_nu_het_ergste_achter_de_rug

Nadat Ethereum (ETH) op 13 augustus onder de $300 zakte en in de maand daarop steeds nieuwe dieptepunten bereikte, heeft het binnen een maand tijd een herstel van volume en momentum laten zien en is de prijs van $170 gestegen naar een huidige prijs van $230 (waarbij het op 23 september even de $250 aantikte).
heeft_ethereum_nu_het_ergste_achter_de_rug_grafiek
De prijsdaling van ETH in de afgelopen maanden werd door veel analisten verweten aan een sell-off van ETH-holdings van blockchain-projecten die eerder miljoenen dollars ophaalden middels initial coin offerings (ICO’s) op de Ethereum-blockchain. Nu de ETH-prijs zich weer enigszins hersteld heeft is het de vraag of de grote sell-off ook daadwerkelijk voorbij is. Larry Cermak van crypto-onderzoeksbedrijf Diar zegt het volgende:

Er bestaat een grote misvatting dat ICO-bedrijven het grootste gedeelte van hun ETH-holdings van de hand gedaan hebben. Gemiddeld hebben deze projecten 62% van het bedrag dat ze aanvankelijk hebben opgehaald verplaatst of verkocht. Met andere woorden: ze bezitten nog altijd 38% van de aanvankelijk opgebrachte hoeveelheden. Dit veroorzaakt dan weer ETH-verkoopdruk, die waarschijnlijk niet snel zal verdwijnen.


Mocht de rest van de ETH-holding ook snel in de uitverkoop gedaan worden zou Arthur Hayes, CEO van BitMEX, zomaar eens gelijk kunnen krijgen met zijn voorspelling dat ETH ter zijner tijd minder dan $100 waard zal zijn. Aan de andere kant zou het ook zo kunnen zijn dat de daling van de ETH-prijs uiteindelijk niet is veroorzaakt door een sell-off van ICO’s. Ripple (XRP) maakte in de afgelopen vijf maanden vrijwel dezelfde neerwaartse trend als ETH mee, maar de daling van XRP werd toegeschreven aan een normale marktbeweging. Het is mogelijk dat ook de daling van de ETH-prijs te maken heeft met het feit dat de gehele cryptomarkt een grote correctie heeft ondergaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie