Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

John McAfee’s gedistribueerde cryptocurrency-exchange Ghost is nu live

Ghost, de nieuwe gedistribueerde cryptocurrency-exchange van John McAfee, is nu live. Dat meldt de voormalig eigenaar van McAfee antivirus 21 juni op Twitter:

- Advertentie -

Ghost zal de vorige gedistribueerde cryptobeurs van McAfee, de McAfee DEX, vervangen. Ghost is verbonden aan de gelijknamige cryptocurrency van McAfee. Ghost (GHOST) wordt een zogeheten privacy coin (zoals monero en zcash) en is bedoeld voor anonieme transacties. De verwachting is dat het mainnet van Ghost later vandaag nog live zal gaan.

McAfee is binnen en buiten de wereld van crypto een controversieel figuur. Jarenlang was hij enorm lovend over bitcoin en stelde hij meerdere malen dat de koers van bitcoin naar $1 miljoen zou stijgen. Dat nam hij plotseling weer terug begin dit jaar, hij zei dat het allemaal maar een grap was en noemde vervolgens bitcoin een “shitcoin.” Ook beweerde hij meerdere keren de identiteit van bitcoin-bedenker Satoshi Nakomoto te kennen.

Ook Ghost is weer het onderwerp van controverse. McAfee gaf onlangs toe dat hij delen van de white paper van PIVX had gekopieerd. Toch dreigt hij PIVX aan te klagen wegens smaad. PIVX is een open source project dat ook gebruik maakt van zk-SNARKS. McAfee zegt dat Ghost een hard fork is, maar volgens PIVX betekent dat niet dat de white paper dan gekopieerd mag worden.

In verder nieuws meldt McAfee dat hij uit de aankomende Amerikaanse presidentiele verkiezen is gestapt:

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.874,54 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.746,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.795,82 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.816,35 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.874,54 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.746,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.795,82 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.816,35 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...