Kevin Schijven Kevin Schijven
29/09/2023 13:55 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2023 13:55

Marktupdate: Bitcoin whales slaan in, XRP en PEPE schieten hard omhoog

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom crypto handelaren Polkadot (DOT) in de gaten houden

Foto: Champ008/Shutterstock

De crypto markt maakte gisteren al een flinke stijging en vooralsnog lijken niet alleen de meeste koersen stand te houden, veel munten gooien er nog een schepje bovenop.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met 2,1% ten opzichte van 24 uur geleden naar $1,07 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 4% naar 30,3 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins zakt naar 49%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 44 naar 48, een teken dat angst weer iets afneemt.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whales en sharks zijn hongerig

Bitcoin (BTC) maakte 24 uur geleden een forse stijging naar een piek van ongeveer $27.300. Vooralsnog houdt bitcoin opvallend stand rond de $27.000, al dipt de koers er momenteel wel iets onder

Om precies te zijn komt de BTC koers op het moment van schrijven uit op $26.922 op Bybit en €25.430 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 2% in de plus.

Grote bitcoin investeerders, de zogenaamde whales en sharks, sloegen onlangs weer in, meldt analysebedrijf Santiment. Zij hebben 13,03 miljoen BTC in handen, de grootste hoeveelheid van heel 2023.

Advertisement

Ethereum koers geniet van positief ETF nieuws

Ethereum (ETH) schoot gisteren naar een piek van $1.670, maar maakte vanochtend nog een sprongetje en bereikte toen een piek van $1.690.

Momenteel houdt de koers stand rond $6/73 en staat daarmee zelfs 2,9% in de plus vandaag. Dat heeft wellicht te maken met de lancering van ethereum futures-ETF’s, of beursfondsen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

XRP steelt de show in crypto top 10

We hebben in de top 10 nog meer sterke presteerders. Zo bleef cardano (ADA) de afgelopen 24 uur gestaag stijgen. De ADA koers komt na een stijging van 2,8% op $0,253 uit.

Tron (TRX) trekt nog iets sterker aan en komt na een stijging van 3,9% op $0,888 uit. Solana (SOL) gooit er nog een schepje bovenop en stijgt zelfs met 4,9% naar $20,2.

Ripple (XRP) is duidelijk de grote winnaar vandaag uit de top 10. De XRP koers maakte zojuist een enorme sprong en tikte bijna $0,55 aan. Op het moment van schrijven daalt XRP naar $0,53, maar staat daarmee alsnog 5,5% in de plus.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Pepe keert weer kort terug in crypto top 100

Niet alles kleurt groen vandaag in de crypto top 100. Zo corrigeren terra luna classic (LUNC) en maker (MKR) beide met meer dan 4% na een recente sterke stijging. Radix (XRD) is echter de grootste verliezer en zakt met 7,7% naar $0,059.

Daarentegen staan koersen als gala (GALA) en arbitrum (ARB) vandaag 7% in de plus. Rollbit coin (RLB) stijgt met 8% en sui (SUI) zelfs met 9,5%.

Tot slot hebben we nog pepe (PEPE). De beruchte memecoin maakte vanochtendvroeg een enorme sprong en kwam weer heel kort de top 100 binnen. Met een prijs van $0,000000786 staat PEPE alsnog 10% in de plus vandaag.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement