Roy van Krieken Roy van Krieken
16/01/2024 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 13:35

Meerderheid altcoins hebben vorige bullmarkt niet overleefd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
altcoins-bullmarkt-dood-CoinGecko

Foto: Shutterstock/Sherry V Smith

In de dynamische wereld van cryptocurrencies zijn succesverhalen talrijk, maar een recent rapport onthult een grimmige realiteit: een groot deel van de cryptoprojecten overleeft de test van tijd niet.

Crypto Ontbijt: Ethereum ETF’s maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin
Crypto Ontbijt: Ethereum ETF's maken sterk debuut, Mt. Gox verplaatst $3 miljard Bitcoin

Een golf van verdwijnende cryptos

CoinGecko heeft onthuld dat maar liefst 14.039 van de ruim 24.000 sinds 2014 genoteerde cryptocurrencies niet meer actief zijn. Dat is dus meer dan de helft van alle cryptocurrencies ooit. Dit cijfer legt een zorgwekkend patroon bloot: veel van deze projecten, met name die gelanceerd zijn tijdens de hype van de bull run van 2020-2021, hebben de markt weer verlaten.

Een interessante wending in deze ontwikkeling is de rol van memecoins. Deze als grap bedoelde cryptomunten hebben bijgedragen aan de neergang van vele projecten. Ondanks hun humoristische oorsprong, trekken memecoins investeerders aan door de mogelijkheid van snelle en aanzienlijke winsten, zoals het verhaal van dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) illustreren.

Eind 2013 begon DOGE met een waarde van $0.00037 en piekte in mei 2021 rond $0.74 per munt, wat een rendement van meer dan 1000 keer betekende ten opzichte van de vroege niveaus in 2014. Er zijn tal van andere voorbeelden van succesvolle memecoins, maar uit het rapport van CoinGecko blijkt dat een overgrote meerderheid niets meer dan een mislukking wordt.

Advertentie

2021: Een jaar van hoge mislukkingspercentages

Het rapport wijst er specifiek op dat van de crypto’s gelanceerd in 2021 een opmerkelijke 5.724 niet langer worden verhandeld per januari 2024. Dat is meer dan 70% van alle gelanceerde crypto projecten destijds. Dit illustreert de vluchtige aard van de markt en de uitdagingen waarmee nieuwe projecten worden geconfronteerd, zeker projecten die lanceren op het moment dat het goed gaat met de markt.

Aan de andere kant laat het rapport zien dat de situatie in 2023 lijkt te verbeteren. Van de crypto’s die dat jaar gelanceerd zijn, zijn er slechts 298 niet meer actief. Dit vertegenwoordigt een falingspercentage van minder dan 10%. Deze cijfers suggereren een trend van grotere duurzaamheid en mogelijk een meer doordachte aanpak in de lancering van nieuwe cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie