Roy van Krieken Roy van Krieken
03/02/2024 13:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 11:37

Nieuw platform maakt DeFi voor de gewone crypto belegger toegankelijk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi-saver

Foto: Shutterstock/Chinnapong

De wereld van cryptocurrency, en met name decentralized finance (DeFi), is fascinerend, maar kan ook ongelooflijk complex zijn. Voor de gemiddelde crypto-investeerder is het navigeren door de DeFi-ruimte vaak een uitdagende taak. De veelheid aan protocollen, zoals MakerDAO, Aave, Compound, Curve, en de complexe tokenomics maken het niet alleen moeilijk om te begrijpen, maar ook om effectief te gebruiken. Dit terwijl DeFi een schat aan mogelijkheden biedt voor diegenen die de ruimte goed kunnen benutten.

De belofte van DeFi

DeFi biedt een alternatief voor traditionele financiële diensten, vrij van centrale autoriteiten zoals banken of overheden. Met functionaliteiten zoals lenen, lenen, handelen en verdienen via liquiditeitspools, opent het nieuwe mogelijkheden voor rendement en financiële autonomie. Echter, voor veel gebruikers blijft het volledige potentieel van DeFi onbenut door de complexiteit en de vereiste technische kennis.

Het gebruikmaken van DeFi zit vaak verstopt achter ingewikkelde functies en protocollen die niet altijd even bekend zijn bij het grotere publiek. Daarnaast is technische kennis vaak echt wel een vereiste om met succes door de wereld van DeFi te navigeren. Maar een nieuwe partij hoopt een oplossing voor dit probleem te hebben.

DeFi Saver maakt crypto makkelijker

In het kort is DeFi Saver een tool waarmee je al je activa en posities op een enkele plek kunt beheren. Een van de meest opmerkelijke functies van DeFi Saver is bijvoorbeeld de mogelijkheid om met één transactie leveraged posities te creëren of te sluiten en de leverage gemakkelijk te beheren met de ‘Boost’ en ‘Repay’ mogelijkheden.

Dit maakt het eenvoudig om posities tussen verschillende protocollen te verplaatsen of activa in lopende posities te wisselen. Bovendien biedt DeFi Saver een ‘Loan Shifter’, waarmee gebruikers hun positie tussen verschillende protocollen kunnen verplaatsen of hun geleverde of geleende activa kunnen converteren.

Een ander belangrijk kenmerk is de automatisering die het gebruikers biedt. Hiermee kun je posities beschermen tegen liquidatie, verliezen minimaliseren en winsten maximaliseren met behulp van geautomatiseerde opties zoals stop loss, take profit, trailing stop en geautomatiseerd leveragebeheer. Gebruikers kunnen hun eigen unieke, complexe transacties creëren, waarbij meerdere interacties met verschillende protocollen worden gecombineerd om precies te bereiken wat ze nodig hebben.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het uitproberen van DeFi Saver-functies zonder echte middelen te riskeren, biedt het platform een simulatiemodus. Deze modus is een gesimuleerde omgeving waarmee gebruikers alle ondersteunde decentrale financiële protocollen en DeFi Saver-functies kunnen testen zonder hun account te hoeven verbinden of echt geld te moeten gebruiken.

DeFi Saver is ook bekend om zijn veiligheid.

Alle posities op DeFi Saver zijn volledig non-custodial, wat betekent dat gebruikers altijd de controle behouden, en alle protocolinteracties worden op een vertrouwensloze manier uitgevoerd via het gebruik van smart contracts. De smart contracts van DeFi Saver zijn geaudit door ConsenSys Audits en Dedaub, wat een extra laag van beveiliging biedt.

Dus ben jij geinterresseerd in de wereld van DeFi, maar leek de uitdaging tot op heden net iets te groot? Dan is DeFi Saver wellicht de oplossing om toch aan de slag te kunnen gaan met de wondere wereld van DeFi. Wil je meer weten over DeFi Saver, of wil je het platform direct uitproberen, neem dan een kijkje op de website.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie